Ha a foglalások úgy vannak beállítva, hogy azokat Önnek manuálisan jóvá kell hagynia többféle módon értesülhet arról, hogy új foglalás történt. Ha ezt az opciót nem jelölte be, akkor az új foglalás egyszerűen csak megjelenik a naptárban.

  • naptár menüpont alatt megjelenik egy szám, amely azt jelzi, hogy hány új foglalás történt.

  • A naptár menüpont alatt, közvetlenül a naptár felett megjelenik egy értesítés az új foglalási igényről, az ügyfél nevével és a lefoglalt szolgáltatás megnevezésével.

  • A naptárban az adott dátumnál és időpontnál egy új bejegyzés jelenik meg az ügyfél nevével.

  • Valamint e-mailben is értesítést kap az új foglalási igényről.

Ezek után vagy visszaigazolja vagy elutasítja – ez csak Önnön múlik – a foglalási igényt. Az új foglalási igényt vagy arra rákattintva vagy az értesítésre kattintva nyithatja meg. Egy ablak jelenik meg, a következő információkkal:

  • az ügyfél neve és elérhetősége

  • a foglalás időpontja 

  • a szolgáltatás neve, típusa

  • munkatárs neve, akinél az ügyfél a szolgáltatást foglalta.

Ha az ügyfél nem választotta ki a munkatársat, akkor Ön most hozzáadhatja őt ebben az ablakban (ha ezt nem teszi meg, túlfoglalások lehetnek). Csak kattintson a Munkatárs hozzáadása opciónál a nincs kijelölve rész melletti nyílra, és a legördülő listából válassza ki a hozzáadni kívánt munkatársat.


Guide image - Approve or reject booking


Az ablak alján két gombot lát: a kék a Megerősít és a piros az Elutasít gomb. Válassza ki a megfelelőt, attól függően, hogy megerősíti vagy elutasítja a foglalást. 

Ha az elutasítást választja, egy újabb ablak jelenik meg, amelyben udvarias és világos üzenetben megindokolhatja ügyfelének, hogy miért utasította el foglalását. Ha megerősíti a foglalást, akkor az adott foglalás ablaka egyszínű lesz, az eddigi vonalkázott (csíkos) helyett.