Je hebt net de registratie afgerond, dus laten verdergaan en de eerste reservering maken.
Je kan dit rechtstreeks in de Kalender doen en het is zelfs nog gemakkelijker dan de registratie.

Je kan de reservering toevoegen net nadat je bent ingelogd door op de knop Maak reservering te klikken (of door in de kalender te klikken op het veld met de juiste tijd en datum). Er zal een formulier verschijnen die je in enkele seconden kan invullen.

IMAGE

• Begin met het invullen van de klantgegevens – naam, e-mail en telefoonnummer. E-mail en telefoonnummer zijn niet noodzakelijk, maar ze zullen de verdere communicatie met jouw klant gemakkelijker maken.

• In het veld Dienst toewijzen kan je de dienst die klant wilt uitkiezen tussen de aangeboden diensten. (Je kan deze instellen tijdens de registratie of later toevoegen in het Bedrijf menu).

• Hetzelfde geldt voor de medewerkers (net als de diensten kunnen deze later worden toegevoegd in Bedrijf menu).

Op de volgende lijn kan je de datum, tijd, en verwachte duur van de dienst instellen. Klik op de reeds weergegeven instellingen.

De duur van de reservering zal automatisch ingesteld worden, gebaseerd op het type van de dienst. (de duur van elke dienst kan ingesteld worden in het Bedrijf menu).

Als je deze wilt wijzigen, klik op de tijd en kies uit de weergegeven lijst of geef de duur handmatig in.

Op het einde van het formulier kan je twee links zien – Opmerking toevoegen en Herhaling toevoegen.

• Door te klikken op Opmerking toevoegen kan je opmerkingen toevoegen voor deze dienst of klant (zoals bv. dat je de klant zal ontmoeten in het nabijgelegen park i.p.v. jouw kantoor).

• Als de klant jouw diensten regelmatig gebruikt, kan je deze reservering automatisch laten herhalen door op Herhaling toevoegen te klikken. Kies vervolgens het herhaal patroon (dagelijks, wekelijks, maandelijks) inclusief het aantal herhalingen en de einddatum.

Vergeet niet om de reservering op te slaan – het zal onmiddellijk in jouw kalender getoond worden. Deze reservering zal ook op de reserveringspagina getoond worden zodat de klanten deze specifieke tijdstip niet meer kunnen reserveren.

Als je een reservering wilt maken voor de tijdstip dat al gereserveerd is, zal je een melding krijgen van het systeem.

IMAGE

Je hebt net een reservering afgesproken aan de telefoon met jouw klant Ben en deze reservering moet in de kalender ingegeven worden. De meeting is gepland voor 25/12/2018 om 12:00 uur in het Champs-Elysées café.

Jouw medewerker Dieter zal deze meeting bijwonen en aangezien dat alles in groot detail besproken moet worden, zal de meeting 4 uur duren. Bovendien, om ervoor te zorgen dat er niets vergeten zal worden, zal de meeting de volgende dag herhaald worden op hetzelfde tijdstip.

Dit kan ingewikkeld lijken op het eerste zicht, maar het inplannen van deze reservering is heel gemakkelijk.

• Kies de maand en de week in het linkerkolom van de kalender. Klik daarna op het veld van 12.00 uur in het kolom van Woensdag 25.

• Dit zal een venster openen waar je de dienst kan toevoegen. Er is een formulier met 3 velden voor de Klant waar je de naam, e-mail en telefoonnummer kan invullen.

• In het Dienst toewijzen veld klik je op Niet toegewezen. Er zal een drop-down menu verschijnen waar je Meeting kan kiezen.

• Kies de medewerker door dezelfde stappen te volgen (klik op Niet toegewezen, vind de medewerker Dieter en klik op zijn naam).

• Geef nu de datum en tijd van de meeting in. Als je op het juiste veld in de kalender hebt geklikt, zal de datum en tijdstip van het begin van de meeting automatisch correct ingesteld zijn. Als dat niet het geval is, kan je zelf de volgende data ingeven door op het drop-down veld te klikken: datum: 25/12/2018, tijdstip: 12:00 uur, duur: 4:00.

Klik vervolgens op Opmerking toevoegen en vul in: In het Champs-Elysées café. Klik op de blauwe Opslaan knop om de opmerking op te slaan. De notitie is opgeslagen en je kan terugkeren naar de vorige instellingen.

In deze instellingen klik je op Herhaling toevoegen en selecteer je de volgende opties:

• Herhalen: Dagelijks (kies deze optie uit het drop-down menu)

• Herhaal een keer per: 1 dag

• Eindigt na: 2 termijnen (geef het aantal herhalingen in het tekstveld)

Klik nu op Opslaan en je kan terugkeren naar de vorige venster.

Klik nu opnieuw op Opslaan en de reservering is ingepland.