Eerst en vooral is het belangrijk om de voorwaarden van het online reserveren in te stellen.

Je kan deze vinden in de Instellingen onder het Instellingen tabblad (je kan daar onder anderen ook een nieuw wachtwoord, een andere tijdzone of menu instellen). Het overzicht van jouw accountinstellingen is onderverdeeld in 4 delen:

• Reserveren

• E-mail + SMS notificaties

• Lokalisatie

• Beveiliging

Laten we ons eerst focussen op de eerste twee opties verbonden aan online reserveringen.

De meeste instellingen voor online reserveringen kunnen hier aangepast worden. Om eender welke van deze opties te wijzigen, kan je eender waar in het venster klikken.

• In de eerste regel kan je de laatst mogelijke tijd waarop je klanten kunnen reserveren instellen. Klik op het drop-down menu met automatisch ingevulde 1 dag en selecteer jouw gewenste tijd – van 1 uur tot 60 dagen.

• Stel de vroegst mogelijke tijd waarop jouw klanten kunnen reserveren in door dezelfde stappen te volgen als in de vorige stap – het kan gaan tot 1 jaar op voorhand (zorg ervoor dat deze tijd vroeger is dan de vorige instelling).

• Op de volgende regel kan je de tijd instellen tot hoelang van tevoren de klanten hun afspraak kunnen annuleren. Naast de opties van 1 tot 30 dagen, kan je ook Nooit en Op elk moment kiezen (de laatste optie is interessant voor je klanten, maar misschien minder voor jou – het kan niet tof zijn als een klant zijn afspraak op 2 minuten van tevoren annuleert).

• De volgende instelling is net zo belangrijk. Je kan kiezen of jouw klanten enkel voor zichzelf kunnen reserveren of ook voor hun vrienden. Klik in het drop-down menu en selecteer het aantal reserveringen dat een enkele klant kan maken (je kan elk nummer tussen 1 en 20 kiezen).

• Het is ook belangrijk om aandacht te schenken aan de volgende instellingen. Beslis of het systeem automatische e-mail herinneringen naar de klanten kan sturen over hun aanstaande afspraak. Dit kan handig zijn voor wanneer de afspraken op voorhand zijn ingeboekt. Naast het instellen of de e-mail verzonden kan worden of niet, kan je ook kiezen voor hoe lang op voorhand de e-mail verzonden moet worden.

Je kan het ook gemakkelijk instellen dat enkel bestaande klanten kunnen reserveren. Nieuwe klanten zullen op de hoogte gesteld worden dat het niet mogelijk voor hen is om te reserveren. Om een nieuwe klant een reservering te kunnen laten maken, moet je hem manueel in het systeem toevoegen.

Op de volgende regel  kan je selecteren of je elke reservering manueel wilt bevestigen.

Manuele bevestigingen helpen je om je klanten en hun reserveringen in het oog te houden, maar het kan je kostbare tijd kosten, die je kan besparen door de bevestigingen automatisch te laten gebeuren.

De laatste aangeboden optie voor Reserveren is om de Reservio logo van het reserveringsformulier, profielpagina’s en e-mail notificaties te verwijderen – deze optie is enkel beschikbaar voor Pro Premium diensten.

Klik nu op Opslaan.

Voorbeeld:

Stel je voor dat je een schoonheidssalon hebt. Je wilt toch graag minstens een dag op voorhand weten welke klanten er zullen komen zodat je alles kan voorbereiden.

Het is echter niet effectief om een half jaar op voorhand te reserveren. Om reserveringen zo effectief mogelijk te maken, kan je het instellen dat klanten ten vroegste 14 dagen op voorhand, en ten laatste 2 dagen op voorhand hun afspraak kunnen reserveren.

Selecteer dat ze hun afspraak ten laatste 2 dagen op voorhand kunnen annuleren. Aangezien dat je niet wilt dat jouw klanten hun afspraak zullen vergeten of zullen annuleren, zal je ook de e-mail notificaties instellen – 3 dagen op voorhand.

Dit kan allemaal in 2 minuten gedaan worden. Laten we het nu doen!

• Op de eerste regel van de instellingen voor reserveringen selecteer je de optie 1 dag – en de klanten kunnen niet later dan 1 dag op voorhand reserveren.

• Op de volgende regel stel je het in dat de klanten niet eerder dan 14 dagen op voorhand kunnen reserveren.

• Op de regel Klanten kunnen hun afspraak annuleren tot ... van tevoren, kies je 2 dagen uit het drop-down menu.

• Aangezien je exact wilt weten wie er zal komen, kies je op de volgende regel dat de klant enkel voor zichzelf kan reserveren – 1 plaats.

• Stel nu de automatische e-mail notificaties in voor de klanten. Kies de juiste optie uit het drop-down menu – 3 dagen. Klanten zullen e-mail notificaties ontvangen 3 dagen voordat de lessen plaatsvinden.

• Kies vervolgens de optie: Iedereen kan een afspraak maken. Je wilt toch ook nieuwe klanten ontvangen, ook al ken je ze nog niet.

• Je wilt ook een oog houden op het aantal reserveringen dus selecteer je de volgende optie: Ik wil elke online reservering handmatig controleren en bevestigen.

• Als je nog geen Premium Diensten hebt, dan laat je de optie Verwijder de Reservio advertenties van reserveringsformulieren, reserveringspagina en e-mail notificaties ongeselecteerd.

Klik dan simpelweg op de Opslaan knop...en dat is dan alles! :-)