Eindelijk hebben we het punt bereikt dat jou het waarschijnlijk het meeste interesseert – de instellingen van de diensten. Dit zijn de instellingen voor de diensten die de klanten bij jouw zullen reserveren.

Open het Bedrijf tabblad, klik op Diensten en we kunnen Diensten toevoegen.

Het eerste dat je kan zien is een lijst met klaargemaakte diensten. Je kan ook de blauwe Diensten toevoegen knop zien. Deze zullen we nu gebruiken.

Klik op de knop en begin met het invullen van het tabel Nieuwe dienst toevoegen:

• Vul de Naam van de dienst in zodat jouw klanten het gemakkelijk kunnen herkennen.

• Geef de Beschrijving in het volgende veld in (bijvoorbeeld dat je materialen van de hoogste kwaliteit uit de omgeving gebruikt, of dat de duur van de dienst verschillend kan zijn afhankelijk van hoe praatgraag de klant is). De beschrijving kan niet enkel door jou bekeken worden, maar ook door jouw klanten op de reserveringspagina’s.

• Je hebt al kennisgemaakt met de optie Duur tijdens de registratie. In dit veld kan je de gewoonlijke duur van de dienst ingeven.

• Voor jou en jouw klanten zijn de Kosten natuurlijk ook belangrijk.

• In het veld Medewerkers toewijzen kan je de medewerkers die het werk zullen uitvoeren toewijzen. Het enige dat je hoeft te doen is op het pijltje in het drop-down menu te klikken. Een lijst met jouw medewerkers zal dan weergegeven worden waaruit je de medewerkers die het werk zullen uitvoeren kan kiezen (als ze allemaal dit werk zullen uitvoeren hoef je niets te doen – het staat automatisch ingesteld op Alle medewerkers).

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de details instellen.

• Kies een kleur voor de specifieke dienst om het van andere diensten in de kalender te onderscheiden. Klik gewoon op één van de kleurenopties.

• Als je de optie Vraag om extra informatie bij het online reserveren aanvinkt, zal er een veld verschijnen. De vraag die je hier ingeeft zal getoond worden in de reserveringsformulier en de klant kan deze beantwoorden tijdens het reserveren. Bijvoorbeeld of hij een voucher heeft en wat de nummer van de voucher is.

De laatste optie - Klanten kunnen deze dienst reserveren – is heel belangrijk. Als je deze optie niet aanvinkt, zullen de klanten deze dienst niet kunnen zien op de reserveringspagina.

Wanneer je tevreden bent van de instellingen voor de diensten die je gemaakt hebt, klik je op de Opslaan knop.

Stel je voor dat je een medewerker hebt, Jan Slager, die graag ‘s nachts werkt. Zijn enige functies zijn het bijwonen van verschillende meetings. Dus je wilt dan nachtelijke meetings met Jan aanbieden als een dienst.

• Je vult Nachtelijke meeting in de Naam van de dienst.

• Aangezien zo’n meeting van onschatbare waarde is, vul je dat in in de Beschrijving.

• Jan kan zijn nachtelijke meetings vrij snel beheren, dus stel je de Duur in voor 30 minuten. Je kan dit doen door op het drop-down menu te klikken en de duur uit de lijst te kiezen.

• Nu stel je de Kosten van de meeting is. Aangezien dit een spectaculaire ervaring is, stel je de kosten in voor bv. 250 Euro.

• Nu voeg je de medewerkers toe. Klik op Alle medewerkers in de optie Medewerkers toewijzen. Vink de oorspronkelijke optie af en vink enkel Jan aan.

• Door te klikken op de rode kleur, voeg je deze kleur toe aan deze dienst. Deze kleur zal ook zichtbaar zijn in de kalender.

• Volgens de medewerker en het type dienst is het handig om de klant een vraag te stellen. Je kan dat doen door het vakje Vraag om extra informatie bij het online reserveren aan te vinken en bijvoorbeeld “Heb je een levensverzekering?” in te vullen in het tekstveld.

Vink nu de optie Klanten kunnen deze dienst reserveren en klik op de knop Opslaan. Vanaf nu kunnen alle moedige zielen reservaties maken op de reserveringspagina.