Nadat je op de Medewerkers toevoegen knop klikt, zal er een venster met een aantal simpele opties verschijnen.

Vul ze één voor één in:

• Naam (deze naam zal zichtbaar zijn voor deze medewerker in het Reservio systeem en jouw klanten zullen deze naam ook kunnen zien – wees daarom voorzichtig met grappige bijnamen ;-)).

• Korte introductie waar je je medewerker kort kan beschrijven – opnieuw, deze beschrijving is niet enkel voor jou zichtbaar, maar ook voor jouw klanten.

• Toegewezen diensten zijn de diensten die worden uitgevoerd door de medewerker. Als je op Alle diensten klikt zal er een drop-down menu verschijnen. Hier kan je de automatisch ingevulde optie Alle diensten uitvinken en nieuwe diensten aan deze medewerker toewijzen.

Nog twee opties die je voor de medewerker kan instellen zijn:

• De eerste optie is Informeer medewerker over nieuwe reserveringen via e-mail. Let op, deze is enkel inbegrepen in de Premium diensten. Als je geïnteresseerd bent in deze soort van opties dien je eerst Premium diensten aan te kopen. Het loont zeker. Wanneer je deze optie aanvinkt zal de medewerker altijd notificaties krijgen over nieuwe reserveringen. Op deze manier heeft de medewerker een goed overzicht van wie en wanneer hem te wachten staat. Dankzij deze optie weet hij wat hij moet klaarmaken voor terugkerende klanten en is er geen risico dat een klant wordt vergeten bijvoorbeeld.

• De tweede opties is Reserveringsuren instellen. Als je deze optie aanvinkt zal de schema met openingsuren, die je hebt gezien tijden de registratie, getoond worden. Door hier gebruik van te maken kan je de uren die de medewerker voor je werkt aan hem toewijzen. Dit is ideaal voor deeltijdse werkers met minder uren.

Vervolgens klik je simpelweg op Opslaan en de medewerker is ingevoerd in het Reservio systeem.

Stel je voor dat je een nieuwe medewerker hebt die Rik Boterbloem heet. Zijn werk omvat telefoontjes plegen en ontvangen en zijn werkuren zijn van Maandag tot Vrijdag, buiten Woensdag, van 09:00 uur tot 18:00 uur en van 15:15 uur tot 16:00 uur op Woensdag.

• In het Naamveld vul je Rik Boterbloem in.

• In het veld voor Korte introductie geef je een korte beschrijving van Rik in. Rik is trots om van Amsterdam te komen dus dat kan je daar ingeven.

• Nu klik je op het Alle diensten menu in Diensten toewijzen. Er zal een drop-down menu verschijnen. Hier vink je de optie Alle diensten uit en vink je de optie Telefoontjes aan.

• Vink dan uiteindelijk de optie Reserveringsuren instellen aan. Klik eerst op de tijdschema dat getoond wordt. Stel de VAN optie in op 09:00 en de TOT optie in op 18:00. Klik daarna op de dagen waar deze tijden voor toepasbaar zijn, Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag (je kan Woensdag ook deselecteren – afhankelijk van wat het gemakkelijkste is voor de ingestelde openingstijden) en bevestig dit door te klikken op de Bewerken knop. Klik vervolgens op de Uren toevoegen knop, selecteer Woensdag uit de lijst, stel de VAN optie in op 15:15 en de TOT optie in op 16:00 en klik op de Toevoegen knop.

Klik ten slotte op Opslaan en Rik kan beginnen werken! :-)