Reservio helpt je ook om vakanties te beheren. Als je je medewerkers gelukkig wilt maken (zelfs alle medewerkers tezamen) door hun vakanties goed te keuzen, open dan het menu Vakanties in het Bedrijf tabblad.

Je zal een venster zien met een blauwe knop dat zegt Feestdag toevoegen. Klik daarop en de instellingen voor vakanties zullen openen. Hier dien je 3 simpele velden in te vullen.

• Geef de Naam of het type van de vakantie in (bijvoorbeeld Reis naar het midden van de Aarde).

• Stel nu de duur van de vakantie in. Klik op de datum, dat automatisch is ingesteld in het VAN veld. Er zal een kalender verschijnen waaruit je de datum kan kiezen. Doe hetzelfde voor het TOT veld.

• Als de vakantieperiode geteld wordt in dagen, vink dan de De hele dag optie aan.

• Als de vakantie bijvoorbeeld maar een halve dag lang is (of anderhalve dag, twee en een halve dag, enz...), vink de optie dan niet aan. Naast de VAN en TOT velden zal er een drop-down menu verschijnen met de begin- en eindtijden van de vakantie. Het is geplaatst naast het begin en einde van de vakantie. Klik gewoon op de tijden en kies deze uit de getoonde lijst.

• De laatste regel is Personeel toewijzen. Kies een medewerker uit de lijst (één of meerdere) die toegewezen zal worden aan de vakantie. Je kan vakanties geven aan alle medewerkers tezamen door de optie Alle medewerkers te kiezen.

Klik daarna op Opslaan en je kan beginnen pakken.