• Klanten kunnen de medewerkers die op vakantie zijn niet reserveren tijdens de vakantie.
  • Je kan de vakantie zien in de kalender van de medewerker.

• Als je de timing van de vakantie wilt wijzigen, klik je op de vakantie die je wilt wijzigen. Je kan dat doen in de kalender of in de Vakanties menu. Je kan de wijzigingen aanbrengen op dezelfde manier als dat je de vakantie hebt ingepland

Twee van jouw medewerkers, Tim Patat en Jef Salade, willen samen op vakantie gaan vanaf Mei 5 ’s morgens tot Mei 14 ’s morgens. Je gaat hiermee akkoord, maar je moet het nog in jouw systeem ingeven.

• Klik op de Nieuwe vakantie toevoegen knop in de Vakanties menu.

• Aangezien de heren op avontuur willen gaan, kan je de vakantie Reis naar het Midden van de Aarde noemen. Dit kan je doen in het Naamveld.

• Klik nu op de automatisch ingestelde datum in het VAN veld. Er zal een kalender verschijnen waar je de datum 05/05/2019 kan kiezen. Als je de optie De hele dag niet hebt aangevinkt (als je dat wel hebt, vink het uit), wordt er ook een tijd getoond naast de datum. Deze is normaal gezien automatisch ingesteld op de eerste openingsuren. In dat geval, laat het staan zoals het is.

• Beweeg je muis nu naar het TOT veld, klik op de ingevulde datum en wijzig het naar 14/05/2019. Daarna kan je de tijd ook instellen in hetzelfde veld. Kies 10:00 uur uit het drop-down menu.

• Klik nu op het drop-down menu naast Personeel toewijzen. Vink de optie Alle medewerkers uit en kies dan de gepaste medewerkers, Tim en Jef.

• Klik daarna op Opslaan en de avonturiers kunnen beginnen uitkijken naar hun welverdiende vakantie.