Als jouw reserveringen ingesteld zijn om handmatig goedgekeurd te worden, zijn er verschillende manieren waarop je kan zien of er een nieuwe reservering is aangemaakt (als deze optie niet is aangevinkt, zal de nieuwe reservering simpelweg verschijnen in de Kalender).

• In de Kalender tabblad zal er een nummer verschijnen dat laat zien hoeveel nieuwe reserveringen er zijn aangemaakt.

• Er zal bovenaan de kalender een melding verschijnen dat er een verzoek is geplaatst voor een nieuwe reservering. Het bevat de naam van de klant en de dienst dat werd gereserveerd.

• In de Kalender, op de specifieke tijd en datum, zal er een nieuwe reservering verschijnen met de naam van de klant.

• Je zal ook een notificatie via e-mail ontvangen over dit nieuwe verzoek.

Nu dien je het verzoek te bevestigen (of af te wijzen – het hang van jou af).  Je kan de reservering openen door erop te klikken, of door te klikken op de meldingen van de nieuwe reserveringen. Er zal een venster verschijnen met de volgende informatie:

• De naam van de klant en diens contactgegevens.

• De tijd van de reservering.

• De type van de dienst.

• De medewerker dat de klant heeft geboekt.

Als de klant geen medewerker heeft gekozen, kan je er één toewijzen in dit venster (zodat je niet overgeboekt raakt). Klik gewoon op Niet toegewezen in het Wie? Veld. Kies daarna een medewerker uit de lijst dat getoond zal worden.

Guide image - Approve or reject booking

Op het einde van het formulier kan je twee knoppen opmerken – de blauwe Bevestigen knop en de rode Afwijzen knop. Kies de knop afhankelijk van je keuze om de reservering te bevestigen of af te wijzen.

Als je deze afwijst, zal er een pop-up venster verschijnen waar je een beleefde maar duidelijke bericht kan schrijven voor de klant om hem te laten weten waarom je de reservering hebt afgewezen. Als je de reservering bevestigt, zal het veld met de naam van de klant volledig gekleurd worden en niet enkel gearceerd.