Je hebt net de registratie afgerond, dus laten verdergaan en de eerste reservering maken.
Je kan dit rechtstreeks in de Kalender doen en het is zelfs nog gemakkelijker dan de registratie.

Je kan het evenement toevoegen net nadat je bent ingelogd door op de knop Maak een evenement aan klikken (of door in de kalender te klikken op het veld met de juiste tijd en datum). Er zal een formulier verschijnen die je in enkele seconden kan invullen.

• Begin met de Naam van het evenement. Het moet duidelijk genoeg zijn zodat iedereen weet waar het over gaat.

• In het Medewerker toewijzen veld kan je de medewerker die zal zorgen voor het evenement kiezen uit het drop-down menu.

Het instellen van de Tijd en duur van het evenement is even gemakkelijk.

IMAGE

• Klik op de automatisch ingestelde datum. Je kan een kalender zien waaruit je de juiste dag kan kiezen.

• Klik op de tijd. Er zal een drop-down menu verschijnen en je zal de beginuur van het evenement kunnen kiezen (Als de specifieke tijd niet vermeld staat in de lijst, kan je deze zelf invullen).

• Klik op de tijd dat getoond wordt in het veld Duur en kies de looptijd van jouw evenement. De tijd dat je kan kiezen loopt van 5 minuten tot 12 uur. Als je de duur niet in de lijst kan vinden, kan je deze ook zelf invullen.

• Het veld Capaciteit toont de capaciteit van jouw evenement. Klik op dit veld en vul in het correcte nummer.

Voeg opmerkingen omtrent het evenement toe in het veld Beschrijving. Bijvoorbeeld opmerkingen over wat de deelnemers moeten meebrengen of voor wie het beschikbaar is.

• In het veld Prijs vul je de kostprijs van het evenement in.

• Match het evenement in met een specifieke kleur. Dit kan van pas komen als je onderscheid wilt maken tussen verschillende evenementen, gebaseerd op hun kleuren.

• Als het evenement voor herhaling vatbaar is, klik dan op het veld Herhalen en vervolgens op Herhaling toevoegen. Selecteer het herhaal patroon (dagelijks, wekelijks, maandelijks), inclusief het aantal herhalingen en de einddatum.

Op het einde van het formulier kan je de optie Dit evenement is privé selecteren. Dit betekent dat jouw klanten dit evenement niet zullen kunnen zien op jouw website. Deze zal enkel beschikbaar zijn voor de personen waar je de link van het evenement naar stuurt of die je zelf toevoegt aan het evenement.

Vergeet niet om het evenement op te slaan - het zal onmiddellijk in jouw kalender getoond worden.

IMAGE

Je wilt bijvoorbeeld een Zumba training houden voor geavanceerde volwassenen, dat geleid wordt door jouw trainer Quido. De training startte op 24 Maart 2017, het vindt plaats één keer per maand, het begint om 14:15 uur en één training duurt 9:30 uur, en er zijn 158 evenementen in totaal.

• In het veld Titel vul je in Zumba voor geavanceerde volwassenen.

• Klik op het pijltje naast het veld Medewerkers toewijzen en selecteer Quido uit het drop-down menu.

• Stel nu de datum en de tijd in. Klik op de reeds ingevulde datum, tijd en duur van het evenement en kies de volgende informatie: datum: 24/03/2017, tijd: 14:15 uur, duur: 9:30.

• Quido is een geweldige trainer, maar ook een introvert, en daarom en houdt er niet van om in het bijzijn van teveel mensen te zijn. Daarom dat er maar één persoon deze training kan bijwonen. In het veld Capaciteit geef je het aantal 1 in.

• Quido wilt dat hij de persoon die deze training bijwoont al kent, dus in het veld voor beschrijvingen geef je in dat het enkel bedoeld is voor hij/zij die de Zumba training voor jonge beginners heeft bijgewoond.

• Ook als is Quido een introvert, heeft hij een groot hart en doet hij de training gratis. Hij betaalt ook de huur van de zaal. Daarom dat de prijs voor de klant ingesteld is op een symbolische 1 Euro. In het veld voor de Prijs geef je het getal 1 in.

• Aangezien dat het evenement maandelijks plaatsvindt, klik je op Herhaling toevoegen en selecteer je de volgende opties: Herhalen: Maandelijks (selecteer uit het drop-down menu), Herhalen een keer per: 1 maanden, Eindigt na: 158 herhalingen (vul 158 in het veld voor het eindigen van de herhalingen).

Sla vervolgens alles op en Quido kan zijn eerste klant verwelkomen.