Към основното съдържание

Как да редактирате или изтриете клиентски профил

Написано от Petra Růžička

За планове: Free, Starter, Standard, Pro

Работи на: настолен браузър, мобилно приложение

Искате да добавите информация за клиента, да оставите бележка за него или напълно да изтриете профила му? Натиснете раздела Клиенти и Изберете конкретен клиент, чийто профил желаете да управлявате.

Редактиране на клиентски профил

Когато изберете клиента, ще се зареди страница с неговите данни. За редакция натиснете Икона с молив и за да Редактирате клиента.

След това ще видите страницата Редактиране на клиент, където лесно можете да Редактирате или попълните всякакви клиентски данни (за добавяне на адрес и съгласия превъртете надолу). Не забравяйте да потвърдите всички промени като натиснете бутона Запази.

Данните на клиента не могат да се редактират

Ако клиентът е регистриран (т.е. клиент с акаунт в Reservio), системата няма да Ви позволи да редактирате неговата контактна информация. Само клиентът може да ги редактира сам в профила си.

Изтриване на клиентски профил

До иконата с молив ще намерите Икона кошче. Натиснете я, ако желаете да изтриете този клиент от базата си данни. Това е подходящо, когато клиентът вече не Ви посещава.

Изтриването на клиентски профил е окончателно. След като го изтриете, детайлите на клиента, бележки и всякаква друга запазена информация не могат да бъдат възстановени. Ако по-късно отново се нуждаете от клиента, ще трябва да създадете неговия профил отначало.

Имайте предвид, че Ако изтриете клиент, който все още има валидни резервации във Вашия календар, системата Няма вече да може да ги асоциира коректно. В този случай техните резервации ще се показват В календара като анонимизирани.

Къде да намерите тази настройка в мобилното приложение Reservio Business

Можете също да редактирате и изтривате клиентски профили в мобилното приложение. Просто докоснете иконата Клиенти в долната лента и изберете Избрания клиент, чийто профил желаете да управлявате. Ако желаете да Изтриете този профил, натиснете Кошчето. Ако желаете да го Редактирате, натиснете Молива в горния десен ъгъл. Ще се отвори страница за редакция – там можете да добавяте или редактирате нужната информация. Накрая не забравяйте да Запазите промените, като докоснете Отметката в горния десен ъгъл.

Малка икона до името на клиента

Ако използвате Функцията „Карта с посещения“ и Назначите някоя от тях на избрания клиент, лесно ще разпознаете този клиент в прегледа на всички клиенти. До името на клиента, на когото сте назначили картата, ще се появи икона. Благодарение на това лесно ще се ориентирате между клиентите. Ако искате да научите повече за картите с посещения и програмата за лоялност, кликнете тук.

Това отговори ли на въпроса ви?