Miten varaussivuston indeksointi toimii?
Päivitetty yli viikko sitten

Etkö halua, että varausverkkosivustosi näkyy Googlen tai minkään muun hakukoneen hakutuloksissa? Voit poistaa niiden indeksoinnin käytöstä. Tämä aiheuttaa sen, että ne poistetaan hakukoneen tuloksista.

Mitä verkkosivustojen indeksointi on ja miten se toimii käytännössä?

Verkkosivuston indeksointi tarkoittaa, että hakukoneiden robotit voivat indeksoida sivun, nähdä, mitä mahdolliset kävijät löytävät sieltä, ja tallentaa sen tietokantaan. Tässä vaiheessa sivu indeksoidaan ja hakukoneet voivat näyttää sen hakutuloksissa.

Käytännössä se toimii siten, että potentiaalinen asiakas kirjoittaa Googleen esimerkiksi "women's haircut in London". Jos olet Lontoosta, tarjoat tätä palvelua ja sinulla on se indeksoidulla Booking-sivustolla, hakukone voi näyttää sen asiakkaalle hakutuloksissa. Jos sinulla on siis oikein muotoiltu palvelutarjous ja indeksoitu verkkosivusto, voit houkutella uusia asiakkaita tällä tavoin.

Miten kytken varausverkkosivustojen indeksoinnin pois päältä?

Jos jostain syystä et halua, että varausverkkosivustosi näkyy hakutuloksissa, voit yksinkertaisesti kytkeä indeksoinnin pois päältä.

1. Avaa Verkkovaraus - Asennus - Verkkosivuston ominaisuudet.

2. Selaa hieman alaspäin ja napsauta vihreää valintanappia Index Booking Website-kohteen vieressä.

3. Jos painike on harmaa eikä vihreä, varausverkkosivustoasi ei ole enää indeksoitu eikä se siksi näy hakukoneiden tuloksissa.

VINKKI: Muista, että vaikka poistat indeksoinnin käytöstä, Varausverkkosivustosi on julkinen ja voit silti käyttää sitä ja jakaa sitä asiakkaidesi kanssa.