Kaikki kokoelmatVerkkomaksutVerkkomaksujen asetukset
Verkkomaksujen aktivointi ja käyttöönotto
Päivitetty tällä viikolla

Haluaisitko hyväksyä verkkomaksut palveluista ja tapahtumista varaussivustosi kautta? Aktivoi ne, saat maksun etukäteen ja vähennät tulematta jättämisiä.

Voit aktivoida verkkomaksut avaamalla Myynti-välilehden ja napsauttamalla Ota maksaminen käyttöön. Seuraavissa vaiheissa täytä yrityksesi tiedot, määritä verot ja valitse haluamasi maksutavat.

1. Yrityksen tiedot

Täytä ensin tilityyppi (onko sinulla yritys vai yksityisyritys), jota käytetään muiden kenttien täyttämiseen.

Organisaation osalta:

• Yrityksen nimi

• Laskutusosoite (katu, kaupunki, postinumero)

• Y-tunnus, verotunniste

• Alv-numero (vapaaehtoinen)

Jos kyseessä on yksityisyritys:

• Etu- ja sukunimi

• Laskutusosoite (katu, kaupunki, postinumero)

• Y-tunnus, verotunniste

• Alv-numero (vapaaehtoinen)

HUOMIO : Kunkin tilityypin osalta täytettävät tiedot voivat vaihdella sen mukaan, missä maassa harjoitat liiketoimintaa. Jos joitakin tietoja ei mainita tai niitä kutsutaan eri tavalla, se ei haittaa. Ota kuitenkin yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme, jos luulet, että kyseessä on virhe.

Sivun alareunassa kaikki (tilityypistä riippumatta) voivat määrittää laskujen jaksotuksen:

• kirjoita ensimmäiseen kenttään vaadittu etuliitenumero, joka on kaikissa laskuissa,

• toisessa kentässä voit valita, kuinka monta numeroa haluat laskulla olevan etuliitenumeron jälkeen, voit valita kolmesta yhdeksään,

• viimeisessä kentässä näet esikatselun asettamastasi numeroinnista.

Jos haluat, että laskujen etuliitteet muuttuvat automaattisesti kuluvan päivämäärän mukaan, katso tämä opas, jossa käsitellään yksityiskohtaisesti laskujen järjestyksen määrittämistä.

2. Verokannat

Jos olet arvonlisäverovelvollinen, sinun on määritettävä verokannat seuraavassa vaiheessa. Jos tuotteisiisi ja palveluihisi sovelletaan erityyppisiä verokantoja, sinun on määritettävä ne kaikki erikseen. Myöhemmin tuotteita määritettäessä voit valita tässä vaiheessa määritetyistä verokannoista (voit myös asettaa luodun verokannan oletusarvoksi).

Jos harjoitat liiketoimintaa EU-maassa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, verokannat täytetään automaattisesti.

Jos et tiedä, miten verokannat määritetään, lue tästä oppaasta kaikki tarvittavat tiedot niistä.

3. Maksuvaihtoehdot

Valitse aktivointiprosessin seuraavassa vaiheessa maksusuositukset ja maksutavat.

Maksuasetukset-merkin alla voit valita, miten haluat vastaanottaa maksuja. Valitse, edellytätkö verkkomaksua etukäteen vai onko verkkomaksun ennakkomaksaminen asiakkaille vapaaehtoista.

Valitse maksutapojen kohdasta mm:

• Korttimaksut

• Käteismaksut

• Muut (muita vaihtoehtoisia maksutapoja)

Jos haluat hyväksyä verkkomaksuja yrityksesi varaussivuston kautta tai edellyttää verkkomaksuja etukäteen, aktivoi Korttimaksut. Lisäksi voit tietysti ottaa käyttöön myös muita vaihtoehtoja.

4. Toimialatyyppi

Tämän jälkeen näet toimialatyyppien valikon - valitse ne, joihin yrityksesi mielestäsi sopii. Jotkin vaihtoehdot avaavat toisen luettelon, josta sinun on valittava.

Etkö ole varma oikean toimialatyypin valinnasta? Seuraa tätä opasta löytääksesi kaikki tärkeät tiedot.

5. Palkanmaksun yksityiskohdat

Täytä nyt sen pankkitilisi tiedot, jolle haluat saada rahat.

6. Henkilöllisyyden todentaminen

Aktivointiprosessin viimeisessä vaiheessa sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi. Napsauta Start Verification( Aloita todentaminen) -painiketta, täytä kaikki tarvittavat tiedot ja toimita vaaditut asiakirjat. Tässä vaiheessa siirryt maksunvälittäjän verkkosivustolle, mutta sinun ei tarvitse olla huolissasi, sillä kaikki antamasi tiedot ovat täysin turvassa.

Kun olet täyttänyt kaikki tarvittavat tiedot, näet merkin Verification pending, joka voi kestää jopa 3 työpäivää, mutta useimmissa tapauksissa verifiointi tapahtuu välittömästi. Kun verifiointi on valmis, näet tällä sivulla merkinnän Verification Successful. Huomaa, että valitettavasti verkkomaksuja ei voida vielä hyväksyä verifiointiprosessin aikana.

Mitä teen, jos todentaminen epäonnistuu?

Jos näet viestin Verification failed (Vahvistus epäonnistui ) Sales (Myynti) -välilehdellä - Payments (Maksut), sinun on suoritettava todennus uudelleen. Napsauta Kokeile uudelleen -painiketta korjataksesi virheet tai täyttäessäsi puuttuvat asiakirjat tai tiedot.

Verkkomaksuja, kuten erityisiä verokantoja, määritettäessä on aina toimittava ja edettävä sen maan lainsäädännön perusteella, jossa harjoitat liiketoimintaa.