Hvordan sette samme skattesats for alle produkter og tjenester?
Hvordan sette samme skattesats for alle produkter og tjenester?
Oppdatert over en uke siden

Visste du at du enkelt kan tilordne én type avgiftssats til alle produkter og tjenester du tilbyr? Hvis du ikke er mva-pliktig, vil du ikke se fanen Avgiftssatser, og du vil derfor ikke kunne angi dem.

Men hvis du er mva-pliktig, må du først opprette en avgiftssats. Gjør følgende:

1. Åpne fanen Administrasjon - Betalinger - Skattesatser.

2. Klikk på den blå knappen + Ny skattes ats øverst til høyre.

3. Fyll deretter ut alle nødvendige opplysninger:

• Navn på skattesats - kundene dine vil ikke se det noe sted, det er bare til referanse.

• Sats - dette er den viktigste informasjonen. Skriv inn et tall her som representerer skattesatsen du ønsker å angi i prosent.

• Type - velg mellom lagt til eller trukket fra. Forskjellen mellom dem finner du her.

4. Bekreft at den nye skattesatsen er lagt til med den blå Lagre-knappen.

Hvis dette er den første avgiftssatsen du oppretter, blir den automatisk tilordnet alle tjenestene og produktene du tilbyr.

Hvis du imidlertid ønsker å bruke en annen avgiftssats som standard, gjør du følgende:

1. Åpne den valgte avgiftssatsen.

2. Klikk på de tre prikkene øverst til høyre.

3. Velg Angi som standard.

OBS: Vær oppmerksom når du oppdaterer standard skattes ats. Hvis du for øyeblikket bruker skattesats A (f.eks. 10 %) og trenger å angi skattesats B (f.eks. 15 %) som standardskattesats, oppretter du den og angir den som standard ved hjelp av de tre punktene. Fra dette tidspunktet vil systemet se standardskattesatsen som B. Tjenestene som hadde den opprinnelige skattesatsen A vil imidlertid ikke automatisk bli tilordnet på nytt (så de vil fortsatt ha den opprinnelige satsen A). Systemet vil automatisk bruke den nye standardskattesatsen B bare på nyopprettede produkter og tjenester.