Slik aktiverer og konfigurerer du POS-systemet
Oppdatert over en uke siden

Vil du enkelt holde oversikt over kontante og ikke-kontante betalinger for tjenester, arrangementer og produkter? Aktiver kassasystemet vårt og få oversikt over alle betalinger og bestillinger på ett sted.

For å aktivere kassasystemet åpner du fanen Administrajson - Betalinger og klikker på den blå knappen Kom i gang. I de neste trinnene fyller du ut bedriftsopplysningene dine, setter opp skatter og avgifter og velger hvilke betalingsmåter du vil bruke.

1. Bedriftsopplysninger

Først fyller du ut kontotype (om du har en bedrift eller et enkeltmannsforetak ), som brukes til å matche de andre feltene du må fylle ut.

For organisasjon:

• Firmanavn

• Faktureringsadresse (gate, by, postnummer)

• Foretaks-ID, skatte-ID og MVA-nummer

For enkeltpersonforetak:

• For- og etternavn

• Faktureringsadresse (gate, by, postnummer)

• Skatte-ID

OBS: Informasjonen som må fylles ut for hver kontotype, kan variere avhengig av hvilket land du driver virksomheten din i. Hvis du ikke ser noen av opplysningene som er nevnt, eller hvis de heter noe annet, er det helt i orden. Ta kontakt med vår kundeservice hvis du tror det er en feil.

Nederst på siden kan alle (uavhengig av kontotype) angi fakturarekkefølgen:

• i det første feltet skriver du inn det ønskede prefiksnummeret som skal stå på alle fakturaer

• i det andre feltet velger du hvor mange tall du vil at fakturaen skal ha etter prefiksnummeret, du kan velge mellom tre og ni

• i det siste feltet ser du en forhåndsvisning av nummereringen du har angitt

Hvis du vil at fakturaprefikset skal endres automatisk i henhold til gjeldende dato, kan du se denne veiledningen, som går i detalj om hvordan du konfigurerer fakturarekkefølgen.

2. Skattesatser

Hvis du betaler merverdiavgift, må du angi avgiftssatsene i neste trinn. Hvis det gjelder ulike typer momssatser for produktene og tjenestene dine, må du konfigurere dem hver for seg. Senere, når du konfigurerer produkter, velger du blant avgiftssatsene som er angitt i dette trinnet (du kan også angi den opprettede avgiftssatsen som standard).

Hvis du ikke vet hvordan du konfigurerer avgiftssatsene, kan du lese denne veiledningen for å få all informasjonen du trenger om dem.

3. Betalingsalternativer

I det siste trinnet i aktiveringsprosessen velger du hvilke betalinger du aksepterer og dermed hvilke du vil registrere via Reservio. Du kan velge mellom:

• Kortbetalinger (enten på forhånd eller online) - kommer snart

• Kontant betaling

• Annet (flere alternative betalingsmåter)

Når du har angitt alle nødvendige opplysninger korrekt, vil du se et tegn på at oppsettet er vellykket. Nå er det bare å klikke på den blå knappen Fullfør opps ett, så kan du enkelt ta imot betaling for de tjenestene og produktene du tilbyr.

Når du setter opp et kassasystem, for eksempel spesifikke skattesatser, er det alltid nødvendig å ta utgangspunkt i lovgivningen i landet du driver virksomhet i.