Slik tar du imot betaling for bestillinger via POS-systemet
Oppdatert over en uke siden

Bruker du kassasystemet vårt? Ta imot betalinger for bestillinger direkte gjennom systemet og få en oversikt over alle betalinger eller fakturaer for hvert salg. Du kan også selge produkter separat.

Gå frem på følgende måte via knappen Nytt salg

1. I Kalender-fanen klikker du på knappen Nytt salg øverst til venstre.

image.png (1904×819)

2. Velg først tjenesten eller arrangementet (du kan også legge til flere ulike tjenester i handlekurven). Hvis kunden i tillegg ønsker å kjøpe et produkt, klikker du på Produkter og finner det du vil legge til i handlekurven.

3. Etter hvert som du legger til produkter i bestillingen, vises de under hverandre på høyre side av skjermen. Her kan du også justere antallet. På denne måten kan du også justere antall plasser i arrangementet kunden ønsker å betale for (for eksempel hvis det kommer et par til arrangementet og mannen betaler for begge to).

4. Klikk på Legg til klient og velg kunden du skal selge produktene til.

1. For førstegangskunder klikker du på knappen Ny klient og oppretter en ny kundeprofil. Du kan også gjennomføre et salg uten å tilordne en kunde.

2. Hvis du ved et uhell velger en annen kunde, klikker du på de tre prikkene til høyre for kundens navn, velger Endre kunde og velger riktig kunde.

image.png (1890×819)

5. I bestillingsoversikten kontrollerer du at du har valgt riktig tjeneste, produkter og kunde. Hvis alt stemmer, klikker du på den blå knappen Til kassen.

6. Velg deretter en betalingsmåte, skriv ned beløpet du har mottatt, eller følg instruksjonene hvis kunden ønsker å bruke en annen betalingsmåte.

7. Etter vellykket betaling kan du laste ned fakturaen.

image.png (1919×631)

Øvrige prosesser varierer avhengig av hvilken type kalender du bruker

Kalender for individuelle tjenester

1. I Kalender-fanen klikker du på kundens booking, bookingdetaljene åpnes, og klikker på knappen Gå til kassen.

image.png (1688×822)

2. Velg tjenesten som skal betales av kunden (du kan også legge til flere ulike tjenester i handlekurven). Hvis du også vil kjøpe et produkt, klikker du på Produkter og finner det du vil legge i handlekurven.

3. Etter hvert som du legger til tjenester og produkter i bestillingen, vises de under hverandre på høyre side av skjermen. Her kan du også justere antall produkter.

4. Hvis du vil bytte kunde, klikker du på de tre prikkene til høyre for kundens navn og velger Endre kunde. Velg deretter riktig klient fra listen.

5. I bestillingsoversikten kontrollerer du at du har valgt riktig tjeneste og produkter, og at du har valgt riktig kunde. Hvis alt stemmer, klikker du på den blå knappen Til kassen.

image.png (1887×817)

6. Velg deretter betalingsmåte, skriv ned beløpet du har mottatt, eller følg instruksjonene hvis kunden ønsker å bruke en annen betalingsmåte.

7. Etter vellykket betaling kan du laste ned fakturaen.

image.png (1919×663)

Kalender for arrangementer

1. I Kalender-fanen klikker du på arrangementet som klienten har deltatt på. Hendelsesdetaljene åpnes, og du klikker på knappen med den blå handlekurven i raden for den valgte klienten.

2. Hvis kunden i tillegg ønsker å kjøpe et produkt, klikker du på Produkter og finner produktet du vil legge i handlekurven.

3. Etter hvert som du legger til produkter i bestillingen, vises de under hverandre på høyre side av skjermen. Du kan også justere antallet her. På denne måten kan du også justere antall plasser kunden ønsker å betale for (for eksempel hvis det kommer et par til arrangementet og mannen betaler for begge to).

4. Hvis du vil bytte kunde, klikker du på de tre prikkene til høyre for kundens navn og velger Endre kunde. Velg deretter den riktige fra listen.

5. I bestillingsoversikten kontrollerer du at du har valgt riktig tjeneste og produkter, og at du har valgt riktig kunde. Hvis alt stemmer, klikker du på den blå knappen Til kassen.

6. Velg deretter betalingsmåte, skriv ned beløpet du har mottatt, eller følg instruksjonene hvis kunden ønsker å bruke en annen betalingsmåte.

7. Etter vellykket betaling kan du laste ned fakturaen.

TIPS: Lastet du ikke ned fakturaen rett etter betalingen? Ikke noe problem - du kan laste den ned i etterkant.