Naar de hoofdinhoud

Een klantprofiel bewerken of verwijderen

Geschreven door Kristína Žiaková

Voor abonnementen: Free, Starter, Standard, Pro

Werkt op: desktopbrowser, mobiele app

Wil je informatie toevoegen aan de Klant, een notitie maken of hun profiel verwijderen? Ga naar het tabblad Klanten en Selecteer de specifieke klant waarvan je het profiel wilt beheren.

Een klantprofiel bewerken

Nadat je op de geselecteerde klant klikt, opent er een pagina met hun gegevens. Klik op het Pen-icoon om de Klant te bewerken.

Je ziet nu de pagina Klant bewerken, waar je eenvoudig Klantgegevens kunt bewerken of aanvullen (zoals een adres en overeenkomsten, scroll hiervoor naar beneden). Vergeet niet om alle wijzigingen te bevestigen door op de knop Opslaan te klikken.

Klantgegevens kunnen niet worden gewijzigd

Als de klant is aangemeld (dus een klant met zijn eigen Reservio account), dan kun je hun contactinformatie niet bewerken. De klant kan deze alleen zelf aanpassen in zijn profiel.

Een klantprofiel verwijderen

Naast het pen-icoon vind je het Prullenbak-icoon. Klik daarop als je deze Klant uit je database wilt verwijderen. Dit is handig wanneer deze klant niet langer bij je komt.

Het verwijderen van een klantprofiel is permanent. Na verwijdering kunnen de klantgegevens, notities en andere opgeslagen informatie niet worden hersteld. Heb je de klant later toch weer nodig, dan moet je hun profiel opnieuw aanmaken.

Verwijder je een klant die nog geldige Afspraken in je agenda heeft, dan kan het systeem deze Niet meer correct toewijzen. In dat geval worden hun Afspraken In de agenda als geanonimiseerd weergegeven.

Waar vind je deze instelling in de Reservio Business mobiele app

Je kunt ook klantprofielen bewerken en verwijderen via je Mobiele app. Tik onderaan op het icoon Klanten en kies de Geselecteerde klant waarvan je het profiel wilt beheren. Wil je Dit profiel verwijderen, tik dan op de Prullenbak. Wil je Bewerken, tik op het Pen-icoon rechtsboven. Er opent een bewerkpagina, daar kun je de gewenste informatie toevoegen of bewerken. Vergeet ten slotte niet om de wijzigingen Op te slaan via het Vinkje rechtsboven.

Klantprofiel verwijderen in de Business-app

Wil je Het profiel verwijderen, tik dan rechtsboven in het klantprofiel op het Prullenbak-icoon en bevestig met Verwijderen.

Een klein icoon naast de naam van de klant

Gebruik je de Passen-functie en wijs je een Pas toe aan een geselecteerde klant, dan zie je een icoon naast de naam van de Klant aan wie je de Pas hebt toegewezen in het klantenoverzicht. Zo kun je eenvoudig navigeren tussen Klanten. Wil je meer weten over Passen en het Loyaliteitsprogramma, klik dan hier.

Was dit een antwoord op uw vraag?