Een klantprofiel bewerken of verwijderen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wilt u informatie over de klant toevoegen, een notitie over hem schrijven of zijn profiel verwijderen? Klik op het tabblad Klanten en selecteer een specifieke client waarvan u het profiel wilt beheren.

Een cliëntprofiel bewerken

Nadat u op de geselecteerde klant hebt geklikt, opent een pagina met zijn gegevens. Voor het bewerken klikt u ofwel op E-mail toevoegen, Telefoonnummer toevoegen, of op het tandwielpictogram en kiest u Klant bewerken.

Vervolgens ziet u de pagina Klant bewerken, waar u gemakkelijk klantgegevens kunt bewerken of invullen. Vergeet niet alle wijzigingen te bevestigen door op de knop Opslaan te klikken.

Een cliëntprofiel verwijderen

Onder het tandwielpictogram vindt u ook de optie Verwijderen. Klik daarop als u deze klant uit uw database wilt verwijderen. Het kan nuttig zijn wanneer deze klant u niet meer bezoekt.

Echter, als u een klant verwijdert die nog geldige boekingen heeft in uw agenda, zal het systeem deze niet meer correct kunnen toewijzen. In dat geval worden hun boekingen weergegeven op in de kalender als geanonimiseerd.

Waar vindt u deze instelling in de Reservio Business-app?

U kunt ook klantprofielen bewerken en verwijderen in uw mobiele app. Klik gewoon op het pictogram Klanten in de benedenbalk en kies de geselecteerde klant waarvan u het profiel wilt beheren. Als u dit profiel wilt verwijderen, klik dan op de prullenbak. Als u het moet bewerken, klikt u op de pen in de rechterbovenhoek. Er wordt een bewerkingspagina geopend, waar u de vereiste informatie kunt toevoegen of bewerken. Vergeet tenslotte niet de wijzigingen op te slaan door te klikken op het vinkje in de rechterbovenhoek.

Klantgegevens kunnen niet worden gewijzigd

Als de klant is aangemeld (d.w.z. een klant met een eigen Reservio rekening), staat het systeem u niet toe zijn contactgegevens te bewerken. De klant kan ze alleen zelf bewerken in zijn profiel.

Een klein blauw icoontje naast de naam van de klant

Als u de functie pasjesfunctie gebruikt en u er een toewijst aan een geselecteerde cliënt, kunt u deze gemakkelijk herkennen in het overzicht van alle cliënten. Er verschijnt een blauw pictogram naast de naam van de cliënt aan wie u de pas hebt toegewezen. Daardoor kunt u gemakkelijk navigeren tussen klanten. Als u meer wilt weten over passen en het loyaliteitsprogramma, klik dan hier.