Boekingssite
Wat moet ik doen als het activeren van een aangepast domein langer dan 24 uur duurt?
Wat moet ik doen als het activeren van een aangepast domein langer dan 24 uur duurt?

Problemen oplossen met vertraagde activering van aangepaste domeinen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het instellen van een aangepast domein in Reservio is meestal een eenvoudig proces en vertraging in de activering is vaak te wijten aan specifieke configuraties.

Als je merkt dat het activeren van je aangepaste domein langer dan 24 uur duurt, helpen we je in dit artikel bij het identificeren van de mogelijke oorzaken en het nemen van de nodige stappen om het activeringsproces te versnellen.

Stap 1: Controleer je CNAME-instelling

Om te beginnen, controleer je CNAME (Canonical Name) record dubbel. Zorg ervoor dat het correct is ingesteld en naar "domain.reservio.com" wijst. Deze stap is cruciaal voor het goed functioneren van je aangepaste domein.

Je kunt de CNAME-configuratie controleren via het configuratiescherm van je domeinhosting provider of gebruik maken van vrij verkrijgbare online tools zoals dnsrecords.io om de CNAME-configuratie eenvoudig te controleren.

Als je niet zeker weet hoe je je CNAME moet instellen, kun je deze handleiding op volgen over het instellen van een aangepast domein voor gedetailleerde instructies.

Stap 2: Gebruik een domein op het derde niveau

Je aangepaste domein moet een third-level domeinzijn, zoals "bookings.yourdomain.com". Zorg ervoor dat je je aangepaste domein correct hebt geconfigureerd met het juiste subdomein om vertragingen in de activering te voorkomen.

Stap 3: Veranderingen na de installatie en geduld

Een belangrijk punt om op te merken is dat het maken van wijzigingen aan je aangepaste domeininstellingen na de eerste installatie het certificeringsproces kan beïnvloeden en mogelijk de activering kan uitstellen. Daarom is het cruciaal om geduldig te zijn en te voorkomen dat je wijzigingen aanbrengt als het aangepaste domein niet meteen werkt. Veranderingen kunnen leiden tot vertragingen in de DNS-propagatie, dus geduld is geboden.

Als je deze stappen hebt gevolgd en nog steeds vertraging ondervindt bij het activeren van het aangepaste domein, heb dan nog even geduld. Soms kan het iets langer duren voordat DNS-veranderingen zich verspreiden over het internet. Dit proces kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder je domeinprovider en netwerkomstandigheden.