Vad gör jag när aktiveringen av en anpassad domän tar längre tid än 24 timmar?
Vad gör jag när aktiveringen av en anpassad domän tar längre tid än 24 timmar?

Felsökning av försenad aktivering av anpassad domän

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att konfigurera en anpassad domän i Reservio är vanligtvis en okomplicerad process, och eventuella förseningar i aktiveringen beror ofta på specifika konfigurationer.

Om du upptäcker att aktiveringen av din anpassade domän tar längre tid än 24 timmar, kommer vi i den här artikeln att vägleda dig genom att identifiera de potentiella orsakerna och vidta nödvändiga åtgärder för att påskynda aktiveringsprocessen.

Steg 1: Verifiera din CNAME-inställning

Först och främst bör du dubbelkolla din CNAME-post (Canonical Name). Se till att den är korrekt konfigurerad och pekar på "domain.reservio.com" Det här steget är avgörande för att din anpassade domän ska fungera korrekt.

Du kan verifiera din CNAME-konfiguration via kontrollpanelen hos ditt domänhotell eller använda fritt tillgängliga onlineverktyg som dnsrecords.io för att enkelt kontrollera CNAME-konfigurationen

Om du är osäker på hur du konfigurerar ditt CNAME kan du följa den här guiden om hur du konfigurerar en anpassad domän för detaljerade instruktioner.

Steg 2: Använd en domän på tredje nivån

Din anpassade domän bör vara en domän på tredje nivån, till exempel "bookings.yourdomain.com". Se till att du har konfigurerat din anpassade domän korrekt med rätt underdomän för att undvika förseningar i aktiveringen.

Steg 3: Ändringar efter installationen och tålamod

En viktig sak att notera är att ändringar av inställningarna för din anpassade domän efter den första installationen kan påverka certifieringsprocessen och eventuellt skjuta upp aktiveringen. Därför är det viktigt att ha tålamod och undvika att göra ändringar om den anpassade domänen inte fungerar omedelbart. Ändringar kan leda till fördröjningar i DNS-spridningen, så tålamod är viktigt.

Om du har följt de här stegen och fortfarande stöter på en fördröjning i aktiveringen av den anpassade domänen ska du ha tålamod. Ibland kan det ta lite längre tid för DNS-ändringar att spridas över internet. Den här processen kan påverkas av olika faktorer, bland annat din domänleverantör och nätverksförhållanden.