Hur man fastställer samma skattesats för alla produkter och tjänster
Hur man fastställer samma skattesats för alla produkter och tjänster
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Visste du att du mycket enkelt kan tilldela en typ av skattesats till alla produkter och tjänster som du erbjuder? Om du inte betalar moms ser du inte fliken Skattesatser och kan därför inte ställa in dem.

Men om du är momsbetalare måste du först skapa en skattesats. Gör följande:

1. Öppna fliken Försäljning - Skattesatser.

2. Klicka på den blå knappen + Ny skattes ats i det övre högra hörnet.

3. Fyll sedan i alla nödvändiga uppgifter:

• Namn på skattesats - dina kunder kommer inte att se det någonstans, det är bara för din referens.

• Sats - detta är den viktigaste informationen. Ange ett tal här som i procent motsvarar den skattesats som du vill ange.

• Typ - välj mellan tillagd eller avdragen. Du lär dig skillnaden mellan dem här.

4. Bekräfta att den nya skattesatsen har lagts till med den blå knappen Spara

.

Om detta är den första skattesatsen du skapar kommer den automatiskt att tilldelas alla tjänster och produkter som du erbjuder.

Om du däremot vill använda en annan skattesats som standard gör du så här:

1. Öppna den valda skattesatsen.

2. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet.

3. Välj Ange som standard.

OBSERVERA: Tänk på att uppdatera standardskattesatsen. Om du för närvarande använder skattesats A (t.ex. 10 %) och behöver ange skattesats B (t.ex. 15 %) som standardskattesats, skapar du den och anger den som standard genom de tre prickarna. Från och med nu kommer systemet att se standardskattesatsen som B. De tjänster som hade den ursprungliga skattesatsen A tilldelad kommer dock inte automatiskt att omfördelas (så de kommer att behålla den ursprungliga skattesatsen A). Systemet kommer automatiskt att tillämpa den nya standardskattesatsen B endast på nyskapade produkter och tjänster.