Към основното съдържание

Как да синхронизирате календара

Написано от Petra Růžička

За планове: Starter, Standard, Pro

Работи на: десктоп браузър

Свържете своя календар в Reservio с личния си календар в Google, Outlook или iCal и управлявайте лесно всички ангажименти и наличност на едно място.

Можете да намерите настройките за синхронизация в раздела Календар под иконата на Зъбно колело горе вдясно във Вашия календар.

Изберете дали да синхронизирате всички календари или само един календар на избран служител. Синхронизацията на календара позволява на служителите лесно да следят новите резервации и значително намалява риска от пропуснати записи.

Еднопосочна синхронизация

Синхронизацията с календари в Outlook и iCal е еднопосочна, тоест само събитията от календара в Reservio се прехвърлят във Вашия личен календар.

За да използвате еднопосочна синхронизация, поставете отметка в квадратчето Споделете календара. След това експортирайте .ics файл от календара в Reservio и го импортирайте във Вашия календар (Outlook, iCal).

Пазете връзката към календара си поверителна. Всеки, който получи достъп до Вашия .ics файл, ще вижда всички събития във Вашия календар – включително имена на клиенти и часове на резервации, без необходимост от вход. Отмяната или повторното поставяне на отметка на Споделете календара не променя самата връзка, затова споделяйте само с конкретното календарно приложение, което използвате. Ако сте споделили връзката по погрешка, свържете се с нашия екип за поддръжка.

Двупосочна синхронизация

Синхронизацията с Google Calendar е възможна в двете посоки — събитията от Reservio се записват в Google, а ангажиментите от Google се въвеждат автоматично в Reservio.

Натиснете синия бутон Свържете с Google Calendar, за да настроите двупосочна синхронизация. Следвайте лесните инструкции, за да влезете във Вашия Google акаунт и изберете конкретните календари, които желаете да свържете. Ако искате да синхронизирате определен Google календар, го посочете по време на настройката, като изберете желания календар от списъка във Вашия акаунт, след вход в Google.

Синхронизацията е налична за всички премиум планове (Starter, Standard и Pro).

Премахване на синхронизацията

Новото свързване няма да възстанови по-старите събития. Ако отново свържете Google Calendar на по-късен етап, само резервациите от последния месец ще бъдат синхронизирани обратно в Google. Всички по-стари резервации ще останат само в Reservio и няма да се виждат в Google Calendar.

Това отговори ли на въпроса ви?