Verokantojen mukauttaminen
Päivitetty yli viikko sitten

Haluatko, että verokannat, jotka sinun on yrityksenä maksettava, näkyvät näkyvästi palvelujesi tai tuotteidesi hinnoissa? Tässä oppaassa opit asettamaan, säätämään ja osoittamaan ne palveluille ja tuotteille. Jos et kuitenkaan ole arvonlisäverovelvollinen (et ole täyttänyt arvonlisäveronumeroa Yrityksen tiedoissa), et näe Verokannat-välilehteä etkä näin ollen voi asettaa niitä.

Miten luodaan uusi verokanta?

1. Avaa välilehti Myynti - Verokannat.

2. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaasinistä + Uusi verokanta -painiketta.

3. Täytä sitten kaikki tarvittavat tiedot:

• Asiakkaasi eivät näe sitä missään, se on vain viitteeksi.

• Verokanta - tämä on tärkein tieto. Kirjoita tähän luku, joka edustaa prosentteina verokantaa, jonka haluat asettaa.

• Tyyppi - valitse joko lisätty tai vähennetty. Näiden kahden väliset erot selvitetään jäljempänä.

4. Vahvista uuden verokannan lisääminen sinisellä Tallenna-painikkeella.

Mitä eroa on lisättyjen ja vähennettyjen verokantojen välillä?

Kun valitset verokantatyyppiä, voit valita lisättävän ja vähennettävän verokannan välillä, mutta näiden kahden välillä on merkittävä ero. Ne eroavat toisistaan siinä, miten verokanta näkyy palvelujen hinnassa. Alla on yksityiskohtainen selitys:

Lisätty verokanta

Jos valitset lisätyn verokannan, palvelun hinta nousee automaattisesti asetetulla prosentilla.

Käytännössä palvelusi maksaa 100 euroa ilman veroprosenttia. Asetat lisätyksi verokannaksi 20 %. Palvelun hinta mukautuu näin ollen automaattisesti, ja alkuperäisen 100 euron sijasta palvelu maksaa nyt 120 euroa (100 euroa + 20 %).

Varaussivustollasi asiakkaat näkevät, että palvelu maksaa 100 €, verokanta 20 € ja he maksavat yhteensä 120 €.

Vähennetty verokanta

Jos valitset vähennetyn verokannan, asetetut hinnat pysyvät samoina.

Tämä vaihtoehto on hyvä, jos haluat näyttää asiakkaille verokannan, mutta se ei vaikuta heidän maksamaansa loppusummaan.

Olet esimerkiksi asettanut palvelun hinnaksi 100 euroa. Valitset verokannan vähennykseksi 20 % tälle palvelulle. Palvelun hinta pysyy samana eli 100 €, mutta verokanta on mukana.

Asiakkaat näkevät varaussivustollasi palvelun kokonaishinnan - 100 €. Kassalla he näkevät hinnan eriteltynä palvelun hintaan - 83,33 € ja verokantaan 16,67 €.

Miten luodun verokannan voi asettaa oletusarvoksi?

Ensimmäinen äskettäin luotu verokanta asetetaan automaattisesti oletusarvoksi. Se määritetään kaikille tarjotuille palveluille ja tuotteille.

Jos kuitenkin haluat käyttää oletusarvona toista verokantaa, toimi seuraavasti:

1. Avaa valittu verokanta.

2. Napsauta kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa.

3. Valitse Aseta oletukseksi.

HUOMIO: Ota huomioon , kun päivität oletusverokantaa. Jos käytät tällä hetkellä verokantaa A (esimerkiksi 10 %) ja haluat asettaa oletusverokannaksi verokannan B (esimerkiksi 15 %), luo se ja aseta se oletusverokannaksi kolmen pisteen avulla. Tästä lähtien järjestelmä näkee oletusverokannaksi B. Palveluille, joille oli määritetty alkuperäinen verokanta A, ei kuitenkaan määritetä automaattisesti uutta verokantaa (joten ne pysyvät alkuperäisellä verokannalla A). Järjestelmä soveltaa automaattisesti uutta oletusverokantaa B vain äskettäin luotuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Haluatko asettaa joillekin tuotteille tai palveluille eri verokannan kuin oletusverokanta?

Tässä tapauksessa sinun on määritettävä verokanta valitulle tuotteelle tai palvelulle manuaalisesti.

1. Avaa valitun tuotteen tai palvelun tiedot.

2. Selaa hieman alaspäin nähdäksesi Hinta ja verot -merkin.

3. Aseta kursori Verokanta-kenttään ja valitse tyyppi, jota haluat soveltaa tähän tuotteeseen tai palveluun.

4. Vahvista asetus nyt sinisellä Tallenna-painikkeella.

Miten verokantaa säädetään?

Jos haluat muokata valitun verokannan asetuksia (esimerkiksi muuttaa sen nimeä tai määrää), toimi seuraavasti:

1. Avaa Myynti - Verokannat.

2. Valitse muokattava verokanta verokantojen luettelosta.

3. Verokannan tiedot ovat auki, ja voit helposti korvata ne tai määrittää ne uudelleen.

4. Kun olet tyytyväinen muutokseen, napsauta sinistä Tallenna tai Tallenna muutokset -painiketta.

Miten verokanta poistetaan?

1. Avaa Myynti - Verokannat.

2. Valitse poistettava verokanta verokantojen luettelosta.

3. Napsauta kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa.

4. Valitse sitten Poista verokantataso.

5. Vahvista poisto punaisella Poista-painikkeella.

Mistä asiakkaani näkevät verokannan?

Asiakkaasi näkevät verokannan tuotetilauksen yhteydessä tai varattaessa tai maksettaessa palvelua.

He näkevät hinnan ja verokannan sekä tietenkin lopullisen summan. He eivät kuitenkaan näe asettamasi verokannan nimeä - tämä on vain viitteellinen.

Entä jos en aseta verokantoja?

Jos yrityksesi sijaitsee Euroopan unionissa, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Verokannat asetetaan automaattisesti. Euroopan unionin ulkopuolella sijaitsevien yritysten kanssa voi kuitenkin olla ongelmia, sillä emme tarjoa automaattista verokannan asetusta täällä.

Joka tapauksessa verokantojen asettaminen on yrityksen omistajan tai johtajan vastuulla, joka hallinnoi verokantoja.