Kaikki kokoelmatKassajärjestelmäYleistä
Miten POS-järjestelmä aktivoidaan ja asetetaan käyttöön?
Päivitetty yli viikko sitten

Haluatko pitää helposti kirjaa palveluihin, tapahtumiin ja tuotteisiin liittyvistä käteismaksuista ja muista maksuista? Aktivoi kassajärjestelmämme ja saat yleiskuvan kaikista maksuista ja varauksista yhdestä paikasta.

Aktivoi POS-järjestelmä avaamalla Myynti-välilehti ja napsauttamalla sinistä Aloita-painiketta. Seuraavissa vaiheissa täytä yritystietosi, määritä verot ja valitse haluamasi maksutavat.

1. Yrityksen tiedot

Täytä ensin tilityyppi (onko sinulla yritys vai yksityisyritys), jota käytetään muiden kenttien täyttämiseen.

Organisaation osalta:

• Yrityksen nimi

• Laskutusosoite (katu, kaupunki, postinumero)

• Y-tunnus, verotunniste ja alv-numero

Jos kyseessä on yksityisyritys:

• Etu- ja sukunimi

• Laskutusosoite (katu, kaupunki, postinumero)

• Verotunniste

HUOMIO: Kunkin tilityypin osalta täytettävät tiedot voivat vaihdella sen mukaan, missä maassa harjoitat liiketoimintaa. Jos joitakin tietoja ei mainita tai niitä kutsutaan eri tavalla, se ei haittaa. Ota kuitenkin yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme, jos uskot, että kyseessä on virhe.

Sivun alareunassa kaikki (tilityypistä riippumatta) voivat määrittää laskujen järjestyksen:

• kirjoita ensimmäiseen kenttään vaadittu etuliitenumero, joka on kaikissa laskuissa

• valitse toiseen kenttään, kuinka monta numeroa haluat laskulla olevan etuliitenumeron jälkeen, voit valita kolmesta yhdeksään

• viimeisessä kentässä näet esikatselun asettamastasi numeroinnista

Jos haluat, että laskujen etuliitteet muuttuvat automaattisesti kuluvan päivämäärän mukaan, katso tämä opas, jossa käsitellään yksityiskohtaisesti laskujen järjestyksen määrittämistä.

2. Verokannat

Jos olet arvonlisäverovelvollinen, sinun on määritettävä verokannat seuraavassa vaiheessa. Jos tuotteisiisi ja palveluihisi sovelletaan erityyppisiä verokantoja, sinun on määritettävä ne kaikki erikseen. Myöhemmin tuotteita määritettäessä voit valita tässä vaiheessa määritetyistä verokannoista (voit myös asettaa luodun verokannan oletusarvoksi).

Jos et tiedä, miten verokannat määritetään, lue tästä oppaasta kaikki tarvittavat tiedot niistä.

3. Maksutavat

Valitse aktivointiprosessin viimeisessä vaiheessa, mitä maksuja hyväksyt ja mitkä maksut haluat siis tallentaa Reservion kautta. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

• Korttimaksut (joko etukäteen tai verkossa) - tulossa pian

• Käteismaksut

• Muut (muita vaihtoehtoisia maksutapoja)

Kun olet määrittänyt kaikki tarvittavat tiedot oikein, näet merkin Setup successful. Napsauta nyt vain sinistä painiketta Finish setup (Viimeistele asetukset ), ja voit helposti hyväksyä maksuja tarjoamistasi palveluista ja tuotteista.

POS-järjestelmää perustettaessa, esimerkiksi tiettyjen verokantojen osalta, on aina toimittava ja edettävä sen maan lainsäädännön perusteella, jossa harjoitat liiketoimintaa.