Markedsføring
Bestillingsside
Hva gjør jeg når aktiveringen av et egendefinert domene tar mer enn 24 timer?
Hva gjør jeg når aktiveringen av et egendefinert domene tar mer enn 24 timer?

Feilsøking av forsinket aktivering av egendefinerte domener

Oppdatert over en uke siden

Å sette opp et egendefinert domene i Reservio er vanligvis en enkel prosess, og eventuelle forsinkelser i aktiveringen skyldes ofte spesifikke konfigurasjoner.

Hvis du opplever at aktiveringen av det egendefinerte domenet ditt tar mer enn 24 timer, vil vi i denne artikkelen hjelpe deg med å identifisere mulige årsaker og iverksette nødvendige tiltak for å fremskynde aktiveringsprosessen.

Trinn 1: Bekreft CNAME-oppsettet ditt

Det viktigste først: dobbeltsjekk CNAME (Canonical Name)-oppføringen din. Sørg for at den er riktig konfigurert og peker til "domain.reservio.com". Dette trinnet er avgjørende for at det tilpassede domenet skal fungere som det skal.

Du kan verifisere CNAME-konfigurasjonen via kontrollpanelet til domenehotellleverandøren eller bruke fritt tilgjengelige nettbaserte verktøy som dnsrecords.io for enkelt å sjekke CNAME-konfigurasjonen.

Hvis du er usikker på hvordan du konfigurerer CNAME, kan du følge denne veiledningen på for å få detaljerte instruksjoner om hvordan du konfigurerer et tilpasset domene .

Trinn 2: Bruk et domene på tredje nivå

Det egendefinerte domenet bør være et tredjenivådomene, for eksempel "bookings.yourdomain.com". Forsikre deg om at du har konfigurert det egendefinerte domenet med riktig underdomene for å unngå forsinkelser i aktiveringen.

Trinn 3: Endringer og tålmodighet etter installasjonen

Det er viktig å være oppmerksom på at endringer i de egendefinerte domeneinnstillingene etter det første oppsettet kan påvirke sertifiseringsprosessen og potensielt utsette aktiveringen. Derfor er det viktig å være tålmodig og unngå å gjøre endringer hvis det egendefinerte domenet ikke fungerer umiddelbart. Endringer kan føre til forsinkelser i DNS-utbredelsen, så det gjelder å være tålmodig.

Hvis du har fulgt disse trinnene og fortsatt opplever en forsinkelse i aktiveringen av det egendefinerte domenet, må du være tålmodig. Noen ganger kan det ta litt lengre tid før DNS-endringer forplanter seg over Internett. Denne prosessen kan påvirkes av ulike faktorer, blant annet domeneleverandøren og nettverksforholdene.