Slik angir du fakturarekkefølgen
Oppdatert over en uke siden

Hvis du bruker kassasystemet vårt, kan du konfigurere automatisk fakturanummerering for å holde orden på alle fakturaene dine.

Du kan konfigurere fakturanummerering når du aktiverer kassasystemet i det første trinnet når du fyller ut bedriftsopplysningene dine. Hvis du allerede har gått gjennom aktiveringsprosessen og ønsker å endre fakturarangeringen, åpner du fanen Administrajson - Betalinger - Firmaopplysninger.

Fakturanummereringen består av to deler:

Prefiks

Her kan du skrive din egen tekst samt koder som endres automatisk i henhold til gjeldende dato. Du kan bruke disse kodene (følg de store bokstavene):

• Y for årstall

• M for måned

• D for dag

Så hvis du skriver asd123 i prefikset (dvs. tekst uten kode), vil det bli skrevet som asd123.

Men hvis du skriver YM (bare kodene) i prefikset, skrives det som 202401 (hvis det er januar 2024).

Men du kan kombinere kodene og tekstene fritt. Hvis du skriver 11Y (dvs. tekst med kode) i prefikset, skrives det som 112024 (hvis året er 2024).

Fakturanummeret

Fakturanummeret består av flere sifre som du kan velge (fra tre til ni). Fakturanummeret endres automatisk avhengig av den aktuelle fakturabestillingen. Hvis du velger at nummeret skal bestå av tre sifre og det er den ellevte fakturaen i rekken, blir nummeret 011.

Det fullstendige nummeret på eksempelfakturaen vil se slik ut: 202401011 (202401 er prefikset som 011 legges til etter, og angir rekkefølgen på fakturaen). Du vil også se en forhåndsvisning av fakturanummeret direkte når du konfigurerer det.