Slik tar du imot betaling for produkter via POS-systemet
Oppdatert over en uke siden

Tilbyr du både produkter, tjenester og arrangementer? Ingenting er viktigere enn å kunne registrere salget i systemet. Takket være denne prosessen genereres fakturaer automatisk, produkter kan selges samtidig med tjenester, og du får en detaljert oversikt over alle solgte produkter.

Aktiver kassasystemet og legg til produktet i varelageret

Før salget må du aktivere kassasystemet. Denne prosessen innebærer at du fyller ut bedriftsopplysningene dine og konfigurerer avgiftene og betalingsmåtene du ønsker å bruke. Hvis du ikke har konfigurert systemet ennå, kan du følge denne detaljerte veiledningen.

I tillegg må du også legge til produkter i varelageret. Følg denne veiledningen hvis du vil vite hvordan du legger til produkter i varelageret.

Salg

Du kan selge et produkt på to måter, avhengig av om du kun selger produktet separat eller om kunden betaler for både tjenesten og produktet samtidig.

Slik selger du produktet separat

Hvis en kunde ønsker å kjøpe favorittproduktet sitt av deg, kan du selge det separat, selv om kunden ikke har brukt noen tjeneste. Gjør følgende:

1. Klikk på knappen Nytt salg øverst til venstre i Kalender-fanen.

2. Klikk deretter på Produkter og finn produktet du vil selge.

1. Hvis du tilbyr flere produkter, kan du bruke forstørrelsesglasset til å finne dem raskere ved å skrive inn produktnavnet.

3. Etter hvert som du legger til produkter i bestillingen, vises de under hverandre på høyre side av skjermen. Her kan du også justere antallet.

4. Når du er fornøyd med listen over produktene du vil selge, klikker du på knappen Legg til klient og velger kunden du skal selge produktene til.

1. Hvis det er første gang, klikker du på knappen Ny klient og oppretter en ny kundeprofil. Du kan også gjennomføre et salg uten å tilordne en kunde.

2. Hvis du ved et uhell velger en annen kunde, klikker du på de tre prikkene til høyre for kundens navn, velger Endre kunde og velger riktig kunde.

5. I bestillingsoversikten kontrollerer du at du har valgt riktige produkter og riktig kunde. Hvis alt stemmer, klikker du på den blå knappen Til kassen.

6. Deretter velger du betalingsmåte, skriver ned beløpet du har mottatt, eller følger instruksjonene hvis kunden ønsker å bruke en annen betalingsmåte.

7. Etter vellykket betaling kan du laste ned fakturaen.

Slik selger du et produkt og en tjeneste eller et arrangement samtidig

Hvis kunden ønsker å kjøpe et produkt etter tjenesten eller arrangementet, kan du gå frem på to måter:

Via bestillingsdetaljene i kalenderen

1. Klikk på kundens bestilling i kalenderfanen, så åpnes bestillingsdetaljene, og klikk på knappen Gå til kassen . For et gruppearrangement klikker du på den blå handlekurvknappen i raden for den valgte kunden.

2. Klikk deretter på Produkter og søk etter produktet kunden ønsker å kjøpe.

1. Hvis du tilbyr flere produkter, kan du bruke forstørrelsesglasset til å finne dem raskere ved å skrive inn navnet på produktet.

3. Etter hvert som du legger til tjenester eller arrangementer og produkter i bestillingen, vises de under hverandre på høyre side av skjermen (du kan legge til flere ulike tjenester i handlekurven). Her kan du også justere antall produkter. I tillegg kan du justere antall plasser kunden ønsker å betale for (for eksempel hvis et par kommer til et arrangement og begge mennene betaler).

4. Hvis du vil bytte kunde, klikker du på de tre prikkene til høyre for kundens navn og velger Endre kunde. Velg deretter den riktige fra listen.

5. I bestillingsoversikten kontrollerer du at du har valgt riktig tjeneste eller arrangement og produkter, og at du har valgt riktig kunde. Hvis alt stemmer, klikker du på den blå knappen Til kassen.

6. Deretter velger du betalingsmåte, skriver ned beløpet du har mottatt, eller følger instruksjonene hvis kunden ønsker å bruke en annen betalingsmåte.

7. Etter vellykket betaling kan du laste ned fakturaen.

Via knappen Nytt salg

1. I Kalender-fanen klikker du på knappen Nytt salg øverst til venstre.

2. Velg først tjenesten eller arrangementet kunden har gjennomført (du kan også legge til flere ulike tjenester i handlekurven).

3. Klikk deretter på Produkter og finn produktet du vil selge.

1. Hvis du tilbyr flere produkter, kan du bruke forstørrelsesglasset til å finne dem raskere ved å skrive inn produktnavnet.

4. Etter hvert som du legger til produkter i bestillingen, vises de under hverandre på høyre side av skjermen. Her kan du også justere antallet. På denne måten kan du også justere antall plasser kunden ønsker å betale for (for eksempel hvis det kommer et par til arrangementet og mannen betaler for begge to).

5. Når du er fornøyd med tjenesten eller arrangementet og produktene du vil selge, klikker du på knappen Legg til klient og velger kunden du vil selge produktene til.

1. Hvis det er første gang, klikker du på knappen Ny klient og oppretter en ny kundeprofil. Du kan også gjennomføre et salg uten å tilordne en kunde.

2. Hvis du ved et uhell velger en annen kunde, klikker du på de tre prikkene til høyre for kundens navn, velger Endre kunde og velger riktig kunde.

6. I bestillingsoversikten kontrollerer du at du har valgt riktig tjeneste eller arrangement, produkter og kunde. Hvis alt stemmer, klikker du på den blå knappen Til kassen.

7. Deretter velger du betalingsmåte, noterer kontantbeløpet du mottok, eller følger instruksjonene hvis kunden ønsker å bruke en annen betalingsmåte.

8. Etter vellykket betaling kan du laste ned fakturaen.

TIPS: Lastet du ikke ned fakturaen rett etter betalingen? Ikke noe problem - du kan laste den ned i etterkant.