Aangepaste berichten instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wilt u uw klanten vooraf informeren over hoe zij een bezoek aan uw zaak kunnen voorbereiden of hoeveel minuten van tevoren zij aanwezig moeten zijn? Gebruik de functie voor aangepaste berichten en voeg uw eigen tekst toe aan de automatische SMS- of e-mailmeldingen. Deze functie is inbegrepen in de premium abonnementen Standaard en Pro.

Waar vind je aangepaste berichtinstellingen

Om de aangepaste berichten in te stellen, klikt u op het BedrijfPlannenBerichten sectie.

Het systeem opent een bewerkingsvenster na het klikken op een specifieke berichtcategorie.

Deze pagina is opgedeeld in twee delen. Bovenaan staan instellingen voor e-mailberichten en daaronder instellingen voor SMS-berichten. Elk van hen moet afzonderlijk worden ingesteld.

E-mailberichten

• Aan de rechterkant van de pagina ziet u een knop genaamd Verzenden inschakelen. Als deze is geactiveerd (dwz groen brandt), wordt het geselecteerde bericht automatisch naar de client verzonden.

• Vervolgens kunt u opties zien om de aangepaste berichten te bewerken.

Je kan veranderen:

• Het onderwerp van het bericht — Deze tekst wordt weergegeven als onderwerp van e-mails die naar klanten worden verzonden.

• Berichttekst — Dit gedeelte geeft de specifieke bewoording van uw bericht weer. Bij gebruik van variabelen vervangt het systeem deze automatisch door specifieke informatie. Hierdoor kunt u de teksten persoonlijker maken voor uw klanten. Als we bijvoorbeeld de variabele CLIENT_NAME in de tekst invoegen, vervangt het systeem deze altijd door de naam van de opgegeven klant.

• U kunt het voorbeeld van het bericht zien in het venster Voorbeeldbericht bekijken.

• Om het bericht naar de oorspronkelijke tekst te herstellen, klikt u onderaan op de optie Stel de standaardinstellingen in.

SMS berichten

• Om het verzenden van SMS-berichten mogelijk te maken, moet u de juiste knop aan de rechterkant van de pagina activeren.

• Nadat het groen is geworden, kun je beginnen met het aanpassen ervan.

• Om de originele tekst van het bericht te herstellen, klikt u op Stel de standaardinstellingen in.

Let op het aantal karakters!

Onder de berichttekst ziet u het aantal resterende tekens voor één SMS. De standaardlengte van één SMS-bericht is 160 tekens. Als u deze limiet overschrijdt, ontvangt de klant in plaats van één melding 2 of zelfs meer SMS-berichten (elke 160 tekens = een nieuw bericht). Wees voorzichtig, vooral als u variabelen in het bericht invoegt - ze werken hetzelfde als in e-mailmeldingen. Deze worden vervangen door de naam van uw klant in het bericht, of de naam van de dienst, dus de lengte van het SMS-bericht kan daarna veranderen.

Vergeet tot slot niet om alle wijzigingen op te slaan.

Het SMS- of e-mailbericht dat u zojuist hebt ingesteld, wordt naar alle klanten verzonden, ongeacht de service die ze boeken. Dit betekent dat het niet mogelijk is om voor elke dienst afzonderlijk een aangepast bericht in te stellen.