Hoe stel je hetzelfde belastingtarief in voor alle producten en diensten?
Hoe stel je hetzelfde belastingtarief in voor alle producten en diensten?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wist je dat je heel gemakkelijk één soort belastingtarief kunt toewijzen aan alle producten en diensten die je aanbiedt? Als je geen btw-plichtige bent, zie je het tabblad Belastingtarieven niet en kun je deze dus ook niet instellen.

Als je wel btw-plichtig bent, maak dan eerst een belastingtarief aan. Doe het volgende:

1. Open het tabblad Bedrijven - Betalingen - Belastingtarieven.

2. Klik op de blauwe knop + Nieuw belastingtarief in de rechterbovenhoek.

3. Vul vervolgens alle benodigde gegevens in:

• Naam belastingtarief - je klanten zullen het nergens zien, het is alleen ter referentie.

• Tarief - dit is de belangrijkste informatie. Voer hier een getal in dat in procenten het belastingtarief weergeeft dat je wilt instellen.

• Type - kies tussen toegevoegd of afgetrokken. Je leert hier het verschil tussen beide.

4. Bevestig de toevoeging van het nieuwe belastingtarief met de blauwe knop Opslaan.

Als dit het eerste belastingtarief is dat je aanmaakt, wordt het automatisch toegewezen aan alle diensten en producten die je aanbiedt.

Als je echter een ander belastingtarief als standaard wilt gebruiken, doe dan het volgende:

1. Open het geselecteerde belastingtarief.

2. Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek.

3. Selecteer Instellen als standaard.

LET OP: Let op bij het bijwerken van het standaard belastingtarief. Als je momenteel belastingtarief A gebruikt (bijvoorbeeld 10%) en je moet belastingtarief B (bijvoorbeeld 15%) instellen als het standaard belastingtarief, maak het dan aan en stel het in als standaard via de drie puntjes. Vanaf dit moment zal het systeem het standaard belastingtarief zien als B. De diensten waaraan het oorspronkelijke belastingtarief A was toegewezen, worden echter niet automatisch opnieuw toegewezen (ze blijven dus het oorspronkelijke tarief A houden). Het systeem zal het nieuwe standaard belastingtarief B alleen automatisch toepassen op nieuw aangemaakte producten en diensten.