Dla planów: Pro
Dostępne na: przeglądarka na komputerze
Chcesz, żeby Twoi pracownicy mieli własny dostęp użytkownika do systemu, by mogli zarządzać rezerwacjami? Przyznaj im dostęp do konta i zdecyduj, do których informacji mają dostęp, a do których nie. Logowanie pracownika dostępne jest tylko w planie Pro premium.
Funkcja jest przydatna, jeśli prowadzisz firmę z większą liczbą pracowników i potrzebujesz, żeby każdy z nich mógł bezpośrednio przeglądać kalendarz rezerwacji. Jeśli potrzebujesz pomocy przy zarządzaniu całym systemem rezerwacji, daj personelowi pełny dostęp użytkownika.
Tworzenie dostępu użytkownika
Wykonaj poniższe kroki, aby utworzyć dostęp użytkownika dla swoich pracowników. Pracownik nie musi mieć wcześniej konta Reservio. Zaproszenie działa zarówno, jeśli posiada już konto, jak i jeśli nie.
Otwórz zakładkę Ustawienia (1) — Biznes — Personel (2).
Kliknij na pracownika (3), któremu chcesz przyznać dostęp użytkownika.
Zobaczysz jego profil, gdzie najpierw Uzupełnij adres e-mail (4), za pomocą którego będzie się logować.
Następnie Włącz przełącznik obok „Zaproś członka personelu” (6). Teraz utworzyłeś osobny dostęp użytkownika dla tego pracownika. Po zalogowaniu będzie mógł edytować, anulować albo tworzyć nowe rezerwacje.
Oprócz podstawowego dostępu użytkownika możesz też włączyć Inne opcje zarządzania (2). Pojawią się, gdy włączysz przełącznik (1). Zdecyduj, czy pracownik będzie miał dostęp użytkownika do:
Wszystkich kalendarzy — członkowie personelu mają możliwość przesyłania, edycji i usuwania wszystkich rezerwacji, także tych innych pracowników.
Bazy klientów — członkowie personelu widzą wszystkich klientów, ich dane kontaktowe, ostatnie działania, częstotliwość korzystania z usług i mogą dodawać notatki do profili klientów.
Ustawień — członkowie personelu mają możliwość przeglądania i zarządzania sekcjami Sprzedaż, Rezerwacja online i Ustawienia. To najwyższy poziom dostępu użytkownika, identyczny z rolą głównego administratora.
Warto wiedzieć: Baza klientów kontroluje tylko dostęp użytkownika do całej bazy klientów. Członkowie personelu zawsze widzą numer telefonu oraz e-mail klientów w swoich własnych rezerwacjach i nie można tego wyłączyć.
Potwierdź utworzenie dostępu użytkownika przyciskiem Zapisz zmiany (1).
Pracownik otrzyma e-mail z zaproszeniem oraz przyciskiem do potwierdzenia dostępu użytkownika:
Jeśli nie posiada jeszcze konta Reservio, przycisk prowadzi na stronę ustawienia hasła. Po tym zaloguje się jak zwykle i zobaczy kalendarz.
Jeśli już ma konto Reservio, przycisk prowadzi bezpośrednio do strony logowania. Po zalogowaniu zobaczy kalendarz.





