Przejdź do głównej zawartości

Jak usunąć konto firmowe i konto użytkownika

Napisane przez Kristína Žiaková

Dla planów: Free, Starter, Standard, Pro

Dostępne na: przeglądarka komputerowa, aplikacja mobilna

Korzystasz z portalu Reservio.cz jako klient? Ten artykuł jest dla firm i ich personelu. Jeśli chcesz usunąć swoje konto klienta, zobacz Jak odstranit uživatelský účet z portalu služeb Reservio.cz — konta klienta usuwa się w aplikacji Reservio, a nie w aplikacji Reservio Business.

Konto firmowe vs. konto użytkownika — czym się różnią?

Usunięcie konta firmowego oznacza usunięcie całej firmy z Reservio — wszystkie rezerwacje, dane klientów i ustawienia zostaną trwale usunięte.

Usuwając konto użytkownika, usuwasz tylko swój osobisty dostęp. Firma pozostaje aktywna, a klienci nadal mogą rezerwować. Pozostali użytkownicy z dostępem nie są dotknięci.

Jeśli chcesz usunąć wszystko, najpierw usuń konto firmowe, a następnie konto użytkownika.

Zanim usuniesz konto

Upewnij się, że wykonałeś poniższe kroki przed usunięciem swojego konta:

Po potwierdzeniu usunięcia masz 7 dni na zmianę decyzji. Wyślemy Ci link do odzyskania konta na e-mail.

Jak usunąć konto firmowe (przeglądarka internetowa)

  1. Przejdź do Rezerwacja online — Konfiguracja — Profil biznesowy.

  2. Po prawej stronie strony kliknij Trzy kropki i wybierz Usuń konto.

  3. Napisz powód rezygnacji (opcjonalnie, ale docenimy Twoją opinię).

  4. Potwierdź usunięcie.

Aby uniknąć niechcianych opłat, pamiętaj, aby przed usunięciem konta dezaktywować automatyczne odnawianie.

Jak usunąć konto użytkownika (przeglądarka internetowa)

  1. Kliknij swój awatar w prawym górnym rogu, aby otworzyć menu Profil użytkownika i ustawienia, następnie wybierz Ustawienia aplikacji.

  2. Na stronie Ustawienia aplikacji, kliknij Trzy kropki w prawym górnym rogu i wybierz Usuń konto.

  3. Napisz powód odejścia (opcjonalnie, chętnie zapoznamy się z Twoją opinią).

  4. Potwierdź usunięcie.

Jak usunąć konta w aplikacji mobilnej

W aplikacji Reservio Business możesz usunąć zarówno konto firmowe, jak i konto użytkownika.

Usuwanie konta firmowego

  1. Stuknij ikonę Ustawienia na dolnym pasku.

  2. W sekcji Biznes wybierz Profil.

  3. Stuknij Trzy kropki w prawym górnym rogu.

  4. Potwierdź, stukając czerwony przycisk Usuń profil biznesowy.

Usuwanie konta użytkownika

  1. Stuknij ikonę Menu na dolnym pasku.

  2. W sekcji Rezerwacja online wybierz Profil biznesowy.

  3. Stuknij Trzy kropki w prawym górnym rogu.

  4. Stuknij czerwony przycisk Usuń konto użytkownika.

  5. Podziel się swoją opinią, stukając Wyślij nam opinię lub wybierz Pomiń opinię.

  6. Wpisz swoje hasło i stuknij czerwony przycisk Usuń moje konto użytkownika.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?