Preskoči na glavno vsebino

Kako urediti ali izbrisati profil stranke

Avtor: Petra Růžička

Za pakete: Free, Starter, Standard, Pro

Deluje na: namizni brskalnik, mobilna aplikacija

Želite dopolniti podatke o stranki, dodati opombo ali izbrisati njen profil? Odprite zavihek Stranke in Izberite določeno stranko, katere profil želite upravljati.

Urejanje profila stranke

Ko izberete določeno stranko, se odpre stran z njenimi podatki. Za urejanje kliknite na Ikono svinčnika in Uredite stranko.

Nato se odpre stran Uredi stranko, kjer lahko preprosto Uredite ali vnesete nove podatke o stranki (za vnos naslova in soglasij se pomaknite navzdol). Ne pozabite potrditi vseh sprememb s klikom na gumb Shranite.

Podatkov o stranki ni mogoče spremeniti

Če je stranka registrirana (torej stranka s svojim računom Reservio), vam sistem ne bo dovolil urejati njenih kontaktnih podatkov. Stranka jih lahko spremeni le sama v svojem profilu.

Brisanje profila stranke

Ob svinčniku boste našli Ikono koša. Kliknite nanjo, če želite to stranko izbrisati iz svoje baze. To je uporabno, kadar vas stranka ne obiskuje več.

Brisanje profila stranke je trajno. Ko ga izbrišete, podatkov o stranki, opomb ali drugih shranjenih informacij ni več mogoče obnoviti. Če boste stranko kasneje znova potrebovali, boste morali njen profil ustvariti na novo.

Če Izbrišete stranko, ki ima še vedno veljavne rezervacije v vašem koledarju, je sistem Ne bo več mogel pravilno dodeliti. V tem primeru bodo njene rezervacije V koledarju prikazane kot anonimizirane.

Kje najdete to nastavitev v mobilni aplikaciji Reservio Business

Profil stranke lahko uredite ali izbrišete tudi v vaši mobilni aplikaciji. Kliknite na ikono Stranke v spodnji vrstici in izberite Ustrezno stranko, katere profil želite upravljati. Če želite Izbrisati ta profil, kliknite na Koš. Če ga želite Urediti, kliknite na Svinčnik v zgornjem desnem kotu. Odprla se bo stran za urejanje, kjer lahko vnesete ali uredite želene podatke. Na koncu ne pozabite Shraniti sprememb s klikom na Kljukico v zgornjem desnem kotu.

Brisanje profila stranke v aplikaciji Business

Če želite Izbrisati profil, kliknite na ikono Koša v zgornjem desnem kotu profila stranke in potrdite z možnostjo Izbrišite.

Majhna ikona ob imenu stranke

Če uporabljate Funkcijo prepustnic in Dodelite eno od njih določeni stranki, jo boste zlahka prepoznali v pregledu vseh strank. Poleg imena stranke, kateri ste dodelili prepustnico, se bo prikazala ikona. Tako se boste lažje znašli med strankami. Če želite izvedeti več o prepustnicah in programu zvestobe, glejte tukaj.

Ste s tem dobili odgovor na svoje vprašanje?