Så här lägger du till tjänster
Uppdaterad denna vecka

En av de viktigaste delarna i ett bokningssystem är inställningarna för de tjänster som du erbjuder dina kunder. Du kan lägga till nya under fliken Inställningar - Lager - Tjänster. För mer information om hur du redigerar eller tar bort dem, klicka här.

Lägga till en ny tjänst

1. Itjänsteöversikten, ovanför listan med redan skapade tjänster, klickar du på den blå knappen Lägg till ny tjänst.

2. Fyll sedan i all nödvändig information:

• namnet på tjänsten så att dina kunder lätt kan känna igen den,

• du kan också dela in dina tjänster i kategorier,

• välja en färg för att särskilja tjänsten i din kalender,

• skriv sedan en beskrivning av tjänsten (dina kunder kommer att se den här beskrivningen på din bokningswebbplats),

• i fältet Varaktighet anger du hur länge tjänsten varar,

• en viktig ruta följer - Kunderna kan boka online (se till att knappen är grön, annars kommer kunderna inte att se den här tjänsten på din bokningswebbplats),

• fastställa priset så att kunderna i förväg vet hur mycket de kommer att betala för tjänsten,

• i nästa ruta tilldelar du personal som tillhandahåller tjänsten - klicka bara på redigeringsrutan,

• i den sista rutan kan du lägga till en fråga som kunderna kan svara på när de bokar. Det här fältet är inte obligatoriskt, därför kan kunderna slutföra sin bokning utan att fylla i det.

3. När du är nöjd med tjänstens inställningar klickar du på knappen Spara och din tjänst är klar.

Så här lägger du till en ny tjänst i Reservio Business-appen

Du kan även lägga till en ny tjänst via din mobilapp. Klicka först på ikonen Meny i det nedre fältet och välj Tjänster. Klicka sedan på den blå knappen Skapa, välj Lägg till ny tjänst, fyll i all nödvändig information och bekräfta den nya tjänsten med Skapa.

TIPS: Vill du dela in tjänsterna i kategorier för att göra din bokningswebbplats mer organiserad? Klicka här och ta reda på hur du gör det.