Så här ställer du in servicekategorier
Uppdaterad denna vecka

Med hjälp av funktionen för tjänstekategorier kan du dela upp de tjänster som erbjuds i olika kategorier och göra din bokningswebbplats mer organiserad. Gör hela bokningsprocessen ännu enklare för dina kunder!

Skapa en servicekategori

1. Öppna fliken Meny - Lager - Tjänster och klicka på den vita knappen Add new category.

2. Fyll i namnet på den nya kategorin (t.ex. För män) och även beskrivningen och klicka på knappen Spara.

3. Den nyskapade kategorin listas automatiskt. Du kan ändra ordningen på kategorierna genom att hålla ned prickarna till vänster och dra den valda kategorin uppåt eller nedåt.

Så här skapar du en ny tjänstekategori i Reservio Business-appen

Du kan även skapa en ny tjänstekategori via din mobilapp:

1. Klicka först på ikonen Inställningar i det nedre fältet och välj Tjänster.

2. Klicka sedan på den blå knappen Create.

3. Välj Lägg till ny kategori, fyll i namn och beskrivning och bekräfta den nya kategorin med Spara.

Tilldela tjänster till en kategori

1. Öppna den specifika tjänst som du vill tilldela kategorin.

2. Under rubriken Kategori kan du se vilken kategori som tjänsten för närvarande är kopplad till.

Om du vill ändra den klickar du på pilen till höger och väljer vart du vill flytta tjänsten. Kom till sist ihåg att spara ändringen.

Bra jobbat! Dina kunder kommer att se att den här tjänsten ingår i den relevanta kategorin.

Så här lägger du till tjänster i en kategori i Reservio Business-appen

Du kan också tilldela tjänster till en kategori via din mobilapp:

1. Klicka först på ikonen Meny i det nedre fältet och välj Tjänster.

2. Öppna sedan den specifika tjänsten och klicka på pennikonen bredvid kategorititeln.

3. Du kan välja från hela listan med kategorier dit du vill flytta tjänsten - klicka på det valda kategorinamnet.

TIPS: Vill du lägga till en ny tjänst men vet inte hur du ska göra? Klicka här så får du reda på det.