Alla samlingarFakturering och abonnemangPremiumtjänster och köp av sms
Hur du uppgraderar eller förnyar ett abonnemang
Hur du uppgraderar eller förnyar ett abonnemang
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ditt abonnemang löper snart ut, gränsen för bokningar i ett visst paket räcker inte för dig eller så vill du använda de funktioner som endast finns tillgängliga i ett högre abonnemang? Nedan hittar du två scenarier för uppgradering eller förnyelse av abonnemang.

Uppgradera till en premiumplan

• Vad uppgraderingbetyder: Uppgradering av abonnemang innebär att du byter ut ditt befintligaabonnemang mot ett högre.

• När du kan uppgradera: Du kan när som helst flytta till en högre plan.

• Från vilken plan kan du uppgradera: Från alla abonnemang, förutom Pro, som är det högsta Reservio-abonnemanget.

• Till vad du kan uppgradera: Du kan välja vilken premiumplan som helst - Starter, Standard eller Pro.

Du kan hitta en fullständig jämförelse här.

• Hur mycket du betalar:

När din nuvarande plan är gratis eller har löpt ut betalar du det pris som anges på prissättningssidan. När din prenumeration fortfarande är igång betalar du endast skillnaden i pris mellan din nuvarande och den högre valda planen.

När du väljer den plan som du vill uppgradera till följer du samma steg som för köp av en ny premiumplan.

1. Klicka på fliken Inställningar - Ditt företag - Fakturering - Renew.

Eller så hittar du Upgrade-knappen i det övre högra hörnet.

2. Klicka på den plan du villha.

3. Välj abonnemangsperiod (6 månader, 1 år eller 2 år) och fyll i informationen.

4. Betala via partnerbetalningsportalen.

Förnyelse av befintlig plan

• Vad det är: Planförnyelse är en upprepad prenumeration av samma plan.

• När du kan förnya: Du kan förnya din plan när den närmar sig utgångsdatumet ellerredan har löpt ut.

• Vilken plan du kan förnya: Alla planer förutom Free, som inte behöver någon prenumeration.

• Hur mycket du betalar:

Priset för din plan för den valda prenumerationsperioden enligt sidan Prissättning.

Förnyelse av Pro-plan

Processen för förnyelse av planen beror på din faktiska plan. Om du använder Pro-planen kommer förnyelsen att vara densamma som för uppgraderingen.

1. Klicka på fliken Inställningar - Ditt företag - Fakturering - Renew.

2. Välj prenumerationsperiod (6 månader, 1 år eller 2 år) och fyll i informationen.

3. Betala via partnerbetalningsportalen.

Förnyelse av Starter- och Standard-abonnemang

Om du använder någon annan plan som Starter och Standard:

1. Gå till Inställningar - Ditt företag - Fakturering - Renew

2. Klicka på den plan du villha.

3. Välj abonnemangsperiod(6 månader, 1 år eller 2 år) och fyll i informationen.

4. Betala via partnerbetalningsportalen.

Betalning och aktivering av premiumplanen

För närvarande erbjuder systemet inte möjlighet till månadsbetalning. Därför måste alla premiumplaner betalas för hela den valda prenumerationsperioden i förskott.

Som standard är det möjligt att betala med kreditkort online, via banköverföring eller via PayPal. Några andra alternativ kan läggas till dessa betalningsmetoder, beroende på hur tillgängliga de är i din region.

Paketaktiveringen beror på den valda betalningsmetoden och hur snabb betalningen är:

• För kort- och PayPal-betalningar registreras betalningen inom några minuter och detsamma gäller för aktiveringen av paketet.

• Registrering av en betalning via banköverföring kan ta flera arbetsdagar (vanligtvis 3-5), vilket resulterar i en längre period för aktivering av premiumtjänster.

Automatisk förnyelse av premiumplanen

När du betalar med kort online och via PayPal aktiverar systemet automatisk förnyelse. Det innebär att systemet i slutet av prenumerationsperioden automatiskt förlänger din premiumplan med en lika lång period. Du kommer att få ett e-postmeddelande innan din planerade prenumeration, vilket gör att du kan inaktivera denna automatiska betalning.