Alla samlingarHantering av kalender och bokningarHantering av klasser
Så här ställer du in en upprepning av grupphändelser
Så här ställer du in en upprepning av grupphändelser
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du erbjuder regelbundna kurser eller lektioner kan du ställa in dem så att de upprepas i kalendern. På så sätt slipper du lägga tid på att skapa dessa evenemang om och om igen.

Så här ställer du in upprepning - en ny händelse

När du skapar en ny grupphändelse i fönstret där du ställer in händelsedetaljer väljer du önskad repetitionsfrekvens under Repetera. Sedan visas ytterligare rutor där du kan lägga till följande information:

• Repeatonce per - Välj hur ofta du vill upprepa evenemanget (dvs. om det ska upprepas varje dag, en gång i veckan eller två gånger i månaden etc.)

• Repeat on - Välj den dag då händelsen ska äga rum.

• Slutar - Du har två alternativ för att avsluta upprepningen.

Antingen slutar händelsen att upprepas, t.ex. efter 15 tillfällen (du bestämmer det exakta antalet), eller så väljer du ett datum när upprepningen ska upphöra.

Var hittar du den här inställningen i Reservio Business-appen

Du kan också ställa in en upprepning för ett nytt evenemang i din mobilapp. När du skapar ett evenemang klickar du på Upprepa och väljer hur ofta du vill organisera den här klassen eller lektionen. På nästa sida ställer du bara in andra detaljer.

Så här ställer du in upprepning - redan skapat evenemang

Om du redan har skapat ett evenemang i kalendern följer du instruktionerna nedan:

1. Öppna fliken Kalender och klicka på den valda händelsen.

2. Klicka sedan på knappen Redigera som finns i det övre högra hörnet.

3. Du kommer att se sidan med information om evenemanget.

4. I det näst sista fältet klickar du på Add repeat.

5. Fyll sedan i informationen för att ange repetitionen (som du kan se ovan).

6. Bekräfta slutligen ändringarna genom att klicka på knappen Spara.

Var hittar du den här inställningen i Reservio Business-appen

Du kan ställa in en repetition för det redan skapade evenemanget i din mobilapp också. Öppna bara fliken Kalender och välj en specifik lektion eller kurs. För att redigera denna händelse klickar du på pennikonen i det övre högra hörnet. Klicka sedan på Upprepa och fyll i informationen för att ange upprepningen.

Hur man förlänger ett redan upprepat evenemang

Om du har en händelse med en avslutad upprepning som behöver förlängas, observera att det inte går att direkt ändra upprepningen av en redan upprepad händelse. Detta kan leda till problem som att upprepningen inte skapas eller att duplicerade händelser inträffar. För att åtgärda detta skapar du en ny händelse för den förlängda perioden och ställer in inställningarna för upprepning där. Se till att alla detaljer är korrekta för det uppdaterade schemat.

Obs: Den kortaste frekvensen för upprepade händelser kan konfigureras på daglig basis.

Det innebär att du kan ställa in upprepningar på olika dagar, men inte inom en och samma dag, t.ex. var 30:e minut. För intervall som är kortare än en dag måste du skapa händelserna manuellt, t.ex. en händelse var 30:e minut.

TIPS: Om du vill lära dig mer om hur du skapar grupphändelser klickar du här.