Planlar için: Free, Starter, Standard, Pro
Kullanılabilir platformlar: masaüstü tarayıcı, mobil uygulama
Bir müşteri hakkında bilgi eklemek, onlarla ilgili bir not yazmak veya profilini silmek mi istiyorsunuz? Müşteriler sekmesine gidin ve Belirli müşteriyi seçin yönetmek istediğiniz.
Müşteri profilini düzenleme
Seçtiğiniz müşteriye tıkladığınızda, ayrıntılarını görebileceğiniz bir sayfa açılır. Düzenleme yapmak için Kalem simgesine tıklayın ve Müşteri düzenleyin.
Ardından Müşteri düzenle sayfası açılır. Burada Dilediğiniz tüm müşteri bilgilerini kolayca düzenleyebilir veya ekleyebilirsiniz (adres ve onaylar için aşağıya kaydırın). Tüm değişikliklerinizi Kaydet butonuna tıklayarak onaylamayı unutmayın.
Müşteri bilgileri değiştirilemiyor
Eğer müşteri kendisi kayıt olduysa (yani kendi Reservio hesabı olan bir müşteri), sistem iletişim bilgilerini düzenlemenize izin vermez. Müşteri, yalnızca kendi profilinden bilgilerini kendisi düzenleyebilir.
Müşteri profilini silme
Kalem simgesinin hemen yanında Çöp kutusu simgesini bulacaksınız. Bu müşteriyi veri tabanınızdan silmek isterseniz, bu simgeye tıklayın. Özellikle artık sizi ziyaret etmeyen bir müşteri için faydalı olabilir.
Müşteri profilini silmek kalıcıdır. Sildiğinizde müşteriyle ilgili ayrıntılar, notlar ve diğer tüm bilgiler geri alınamaz şekilde silinir. Bu müşteriye tekrar ihtiyaç duyarsanız, profilini baştan oluşturmanız gerekir.
Ancak, Takviminizde hâlâ geçerli rezervasyonları bulunan bir müşteriyi silerseniz sistem Artık onları doğru şekilde atayamaz. Bu durumda, ilgili rezervasyonlar Takvimde anonim olarak görüntülenecektir.
Bu ayarı Reservio Business mobil uygulamasında nerede bulabilirsiniz
Ayrıca mobil uygulamanızda da müşteri profillerini düzenleyebilir ve silebilirsiniz. Alt menüde Müşteriler simgesine tıklayın ve Belirli müşteriyi seçin yönetmek istediğiniz. Profili Silmek isterseniz Çöp kutusu simgesine tıklayın. Düzenlemek için sağ üstteki Kalem simgesine tıklayın. Açılan düzenleme ekranında gerekli bilgileri ekleyebilir veya düzenleyebilirsiniz. Son olarak, değişiklikleri kaydetmek için Sağ üst köşedeki onay işaretine tıklamayı unutmayın.
Müşteri adının yanındaki küçük simge
Eğer Kart özelliğini kullanıyor ve Herhangi bir müşteriye kart atadıysanız, tüm müşterilerin genel görünümünden bunu kolayca görebilirsiniz. Karta atanan müşterinin adının yanında bir simge görünür. Böylece müşteriler arasında kolayca gezinebilirsiniz. Kartlar ve sadakat programı hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.








