Към основното съдържание

Как да редактирате или изтриете профил на клиент

Написано от Petra Růžička

За планове: Free, Starter, Standard, Pro

Работи на: десктоп браузър, мобилно приложение

Желаете ли да добавите информация за клиента, да напишете бележка или да изтриете профила му? Отидете в раздел Клиенти и Изберете конкретен клиент, чийто профил искате да управлявате.

Редактирайте профил на клиент

След като изберете желания клиент, ще се отвори страница с неговите данни. За редакция натиснете иконата Молив и редактирайте клиент.

Ще се покаже страницата Редактиране на клиент, където лесно може Да редактирате или попълните всякакви данни на клиента (ако трябва да попълните адрес и съгласия, превъртете надолу). Не забравяйте да потвърдите всички промени с бутона Запази.

Не могат да се променят детайли на клиент

Ако клиентът е регистриран (т.е. клиент със собствен акаунт в Reservio), системата няма да Ви позволи да редактирате данните му за контакт. Само клиентът може да ги промени в своя профил.

Изтриване на профил на клиент

До иконата Молив ще намерите Иконата Кошче. Натиснете я, ако желаете да изтриете този клиент от базата си. Това е полезно, когато този клиент вече не Ви посещава.

Изтриването на профил на клиент е окончателно. След изтриване, данните на клиента, бележките и другата запазена информация не подлежат на възстановяване. Ако се наложи да работите отново с клиента по-късно, ще трябва да създадете профила му отначало.

Имайте предвид, че Ако изтриете клиент, който има валидни резервации във Вашия календар, системата Няма повече да може да ги асоциира коректно. В такъв случай резервациите ще се показват в календара като Анонимни.

Къде се намира тази настройка в мобилното приложение Reservio Business

Можете също да редактирате и изтривате профили на клиенти през мобилното приложение. Натиснете иконата Клиенти в долната лента и изберете Конкретен клиент, чийто профил желаете да управлявате. Ако искате да Изтриете даден профил, натиснете Кошчето. За редакция докоснете Молива в горния десен ъгъл. Ще се отвори страница за редакция, където можете да добавите или редактирате нужната информация. Когато сте готови, не забравяйте да Запазите промените като натиснете Отметката в горния десен ъгъл.

Изтриване на профил на клиент в мобилното приложение

Ако желаете да Изтриете профила, натиснете иконата Кошче в горния десен ъгъл на профила на клиента и потвърдете с Изтрий.

Малка икона до името на клиента

Ако използвате Функцията Карта и Възложите карта на конкретен клиент, ще го разпознаете по малката икона до името му в списъка с клиенти. Икона ще се появи до името на клиента, на когото сте възложили карта. Това Ви помага да се ориентирате по-лесно сред клиентите. Ако искате да научите повече за картите и програмата за лоялност, натиснете тук.

Това отговори ли на въпроса ви?