Alle samlingerSalgsstedSkatter og betalinger
Sådan justeres skattesatserne
Opdateret over en uge siden

Vil du gerne synliggøre de skattesatser, du skal betale som virksomhed, i priserne på dine ydelser eller produkter? Denne vejledning lærer dig at indstille, justere og tildele dem til tjenester og produkter. Men hvis du ikke er momsbetaler (du har ikke udfyldt momsnummeret i virksomhedsoplysningerne), kan du ikke se fanen Skattesatser, og derfor kan du ikke indstille dem.

Hvordan opretter jeg en ny skattesats?

1. Åbn fanen Salg hed - Skattesatser.

2. Klik på den blå knap + Ny skattesats i øverste højre hjørne.

3. Udfyld derefter alle de nødvendige oplysninger:

• Navn på skattesats - dine kunder vil ikke se det nogen steder, det er kun til din reference.

• Sats - dette er den vigtigste information. Indtast et tal her, som i procent repræsenterer den skattesats, du vil indstille.

• Type - vælg mellem tilføjet eller fratrukket. Du vil lære forskellen mellem de to nedenfor.

4. Bekræft tilføjelsen af den nye skattesats med den blå Gem-knap.

Hvad er forskellen mellem tilføjede og fratrukne skattesatser?

Når du vælger typen af skattesats, kan du vælge mellem tilføjede og fratrukne skattesatser, men der er en væsentlig forskel på de to. De adskiller sig ved, hvordan skattesatsen afspejles i prisen på ydelserne. Nedenfor finder du en detaljeret forklaring:

Tilføjet skattesats

Hvis du vælger den ekstra skattesats, stiger prisen på tjenesten automatisk med den indstillede procentdel.

I praksis koster din tjeneste €100 uden skattesats. Du indstiller den ekstra skattesats til 20%. Prisen på tjenesten justeres derfor automatisk, og i stedet for de oprindelige €100 koster tjenesten nu €120 (€100 + 20%).

På din bookingside kan kunderne se, at ydelsen koster 100 euro, at momsen er 20 euro, og at de betaler 120 euro i alt.

Fradraget skattesats

Hvis du vælger den fratrukne skattesats, forbliver de indstillede priser de samme.

Denne mulighed er god, hvis du vil vise kunderne skatteprocenten, men den påvirker ikke det samlede beløb, de betaler.

Du har f.eks. sat prisen på en tjeneste til 100 euro. Du vælger et skattefradrag på 20 % for denne service. Prisen på ydelsen forbliver den samme, dvs. €100, med skatteprocenten inkluderet.

På din bookingside ser kunderne den samlede pris for ydelsen - €100. Ved kassen ser de prisen opdelt i serviceprisen - 83,33 € og skattesatsen på 16,67 €.

Hvordan indstiller man den oprettede skattesats som standard?

Den første nyoprettede skattesats indstilles automatisk som standard. Den vil blive tildelt alle tjenester og produkter, der tilbydes.

Men hvis du vil bruge en anden skattesats som standard, skal du gøre følgende:

1. Åbn den valgte skattesats.

2. Klik på de tre prikker i øverste højre hjørne.

3. Vælg Indstil som standard.

OBS: Vær opmærksom, når du opdaterer standard skattesatsen. Hvis du i øjeblikket bruger skattesats A (f.eks. 10 %) og har brug for at indstille skattesats B (f.eks. 15 %) som standardskattesats, skal du oprette den og indstille den som standard ved hjælp af de tre prikker. Fra dette tidspunkt vil systemet se standardskatteprocenten som B. Men de tjenester, der havde den oprindelige skatteprocent A tildelt, vil ikke automatisk blive omfordelt (så de forbliver med den oprindelige sats A). Systemet vil automatisk anvende den nye standardafgiftssats B på nyoprettede produkter og tjenester.

Har du brug for at indstille en anden afgiftssats for nogle produkter eller tjenester end standardafgiften?

I så fald skal du tildele afgiftssatsen til det valgte produkt eller den valgte ydelse manuelt.

1. Åbn detaljerne for det valgte produkt eller den valgte tjeneste.

2. Rul lidt ned for at se skiltet Pris og afgifter.

3. Placer markøren i feltet Skattesats, og vælg den type, du vil anvende på dette produkt eller denne tjeneste.

4. Nu skal du bare bekræfte denne indstilling med den blå Gem-knap.

Hvordan justeres skattesatsen?

Hvis du vil redigere indstillingerne for den valgte skattesats (f.eks. ændre dens navn eller beløb), skal du gøre følgende:

1. Åbn fanen Salg hed - Skattesatser.

2. Vælg den skattesats, du vil redigere , på listen over skattesatser.

3. Oplysninger omskattesats åbnes, som du nemt kan overskrive eller omkonfigurere.

4. Når du er tilfreds med ændringen, klikker du på den blå knap Gem eller Gem ændringer.

Hvordan sletter jeg en skattesats?

1. Åbn fanen fanen Salg hed - Skattesatser.

2. Vælg den skattesats, du vil slette , på listen over skattesatser.

3. Klik på de tre prikker i øverste højre hjørne.

4. Vælg derefter Slet skattesatsniveau.

5. Bekræft sletningen med den røde Delete-knap.

Hvor kan mine kunder se afgiftssatsen?

Dine kunder kan se skatteprocenten i produktordren, eller når de booker eller betaler for en tjeneste.

De vil se prisen og skattesatsen og selvfølgelig det endelige beløb. De vil dog ikke se det specifikke navn på skattesatsen, som du har angivet - det er kun til din reference.

Hvad hvis jeg ikke indstiller skattesatserne?

Hvis du har en virksomhed i EU, behøver du ikke at bekymre dig. Skattesatserne indstilles automatisk. Der kan dog være et problem med virksomheder uden for EU, da vi ikke tilbyder en automatisk opsætning af skattesatser her.

Under alle omstændigheder er enhver opsætning af skattesatser et ansvar for ejeren eller lederen af den virksomhed, der administrerer skattesatserne.