Alle samlingerSalgsstedSkatter og betalinger
Hvordan man fastsætter den samme skattesats for alle produkter og tjenester
Hvordan man fastsætter den samme skattesats for alle produkter og tjenester
Opdateret over en uge siden

Vidste du, at du meget nemt kan tildele én type afgiftssats til alle de produkter og tjenester, du tilbyder? Hvis du ikke er momsbetaler, kan du ikke se fanen Skattesatser, og derfor kan du ikke indstille dem.

Men hvis du er momsbetaler, skal du først oprette en skattesats. Gør følgende:

1. Åbn fanen Salg - Skattesatser.

2. Klik på den blå knap + Ny skattesats i øverste højre hjørne.

3. Udfyld derefter alle de nødvendige oplysninger:

• Navn på skattesats - dine kunder vil ikke se det nogen steder, det er kun til din reference.

• Sats - dette er den vigtigste information. Indtast et tal her, som i procent repræsenterer den skattesats, du vil indstille.

• Type - vælg mellem tilføjet eller fratrukket.

Du lærer forskellen mellem dem her.

4. Bekræft tilføjelsen af den nye skattesats med den blå Gem-knap.

Hvis dette er den første afgiftssats, du opretter, vil den automatisk blive tildelt alle de tjenester og produkter, du tilbyder.

Men hvis du vil bruge en anden skattesats som standard, skal du gøre følgende:

1. Åbn den valgte skatteprocent.

2. Klik på de tre prikker i øverste højre hjørne.

3. Vælg Indstil som standard.

OBS: Vær opmærksom, når du opdaterer standardskattesatsen.

Hvis du i øjeblikket bruger skattesats A (f.eks. 10 %) og har brug for at indstille skattesats B (f.eks. 15 %) som standardskattesats, skal du oprette den og indstille den som standard ved hjælp af de tre prikker. Fra dette tidspunkt vil systemet se standardskattesatsen som B. Men de tjenester, der havde den oprindelige skattesats A tildelt, vil ikke automatisk blive tildelt igen (så de vil forblive med den oprindelige sats A). Systemet vil automatisk anvende den nye standardafgiftssats B på nyoprettede produkter og tjenester.