Alle samlingerSalgsstedGenerelt
Sådan aktiverer og opsætter du POS-systemet
Opdateret over en uge siden

Vil du nemt kunne holde styr på kontante og ikke-kontante betalinger for tjenester, events og produkter? Aktivér vores POS-system, og få overblik over alle betalinger og bookinger på ét sted.

For at aktivere POS-systemet skal du åbne fanen Salg og klikke på den blå knap Get started. I de næste trin skal du udfylde dine virksomhedsoplysninger, konfigurere dine skatter og vælge de betalingsmetoder, du vil bruge.

1. Oplysninger om virksomheden

Først skal du udfylde kontotypen (om du har en virksomhed eller er en enkeltmandsvirksomhed), som bruges til at matche de andre felter, du skal udfylde.

For organisationer:

• Virksomhedens navn

• Faktureringsadresse (gade, by, postnummer)

• Virksomheds-id, skatte-id og momsnummer

For enkeltmandsvirksomhed:

• Dit navn og efternavn

• Faktureringsadresse (gade, by, postnummer)

• Skatte-ID

OBS: De oplysninger, der skal udfyldes for hver kontotype, kan variere afhængigt af det land, hvor du driver forretning. Hvis du ikke kan se nogle af de nævnte oplysninger, eller de hedder noget andet, er det helt i orden. Kontakt dog vores kundeserviceteam, hvis du mener, at der er tale om en fejl.

Nederst på siden vil alle (uanset kontotype) kunne indstille fakturasekvensen:

• i det første felt skal du indtaste det nødvendige præfiksnummer, som skal stå på alle fakturaer

• i det andet felt skal du vælge, hvor mange numre fakturaen skal have efter præfiksnummeret - du kan vælge mellem tre og ni

• i det sidste felt kan du se en forhåndsvisning af den nummerering, du har indstillet

Hvis du ønsker, at dine fakturapræfikser skal ændres automatisk i henhold til den aktuelle dato, kan du se denne vejledning, som går i detaljer med opsætning af fakturasekvensering.

2. Skattesatser

Hvis du er momsbetaler, skal du indstille skattesatserne i næste trin. Hvis der gælder forskellige typer afgiftssatser for dine produkter og tjenester, skal du indstille dem alle separat. Når du senere opretter produkter, vælger du blandt de afgiftssatser, der er oprettet i dette trin (du kan også indstille den oprettede afgiftssats som standard).

Hvis du ikke ved, hvordan du opsætter dine skattesatser, kan du læse denne vejledning for at få alle de oplysninger, du har brug for.

3. Betalingsmetoder

I det sidste trin i aktiveringsprocessen skal du vælge, hvilke betalinger du accepterer, og dermed hvilke du vil registrere via Reservio. Du kan vælge mellem:

• Kortbetalinger (enten på forhånd eller online) - kommer snart

• Kontant betaling

• Andet (yderligere alternative betalingsmetoder)

Når du har konfigureret alle de nødvendige oplysninger korrekt, vil du se et tegn Setup successful. Nu skal du bare klikke på den blå knap Afslut opsætning, så kan du nemt tage imod betalinger for de tjenester og produkter, du tilbyder.

Når du opsætter et POS-system, f.eks. specifikke skattesatser, er det altid nødvendigt at handle og gå frem på baggrund af lovgivningen i det land, hvor du driver forretning.