Sådan sporer du specifikke begivenheder i Google Analytics
Opdateret for over 2 uger siden

Når du integrerer onlinebetalinger med dit Reservio-bookingsystem,er det vigtigt at måle vigtige kundehandlinger (events) , der kan hjælpe dig med at forstå deres adfærd og konverteringsrater. Denne vejledning vil gennemgå, hvordan du korrekt opsætter og sporer specifikke begivenheder ved hjælp af Google Analytics, herunder nye begivenheder, der er introduceret med onlinebetalingsfunktionen.

Trin 1: Opsætning af Google Analytics med Reservio

Før du sporer specifikke begivenheder, skal du sikre dig, at din Google Analytics-konto er korrekt konfigureret og knyttet til din Reservio-konto. Hvis du ikke har gjort det endnu, kan du følge vores guide til opsætning af Google Analytics med Reservio.

Når forbindelsen er oprettet, vil Reservio automatisk sende standardhændelser til din Google Analytics-konto

Trin 2: Vigtige begivenheder at spore i Google Analytics

Der sendes to vigtige hændelser:

1. Læg ikurv: Denne begivenhed udløses, når en kunde tilføjer en tjeneste til sin booking.

2. Køb: Denne begivenhed udløses, når bookingen er gennemført, også selvom serviceomkostningerne er 0. Dette markerer en vellykket konvertering.

Opdeling af hændelsesdata

Både Læg i kurv- og Køb-begivenhederne sender følgende oplysninger til Google Analytics:

• Varens navn: Navnet på tjenesten eller begivenheden.

• Pris: Prisen på ydelsen, inklusive skat.

• Mængde: Antallet af bestilte varer.

Disse begivenheder giver dig mulighed for at spore konverteringer i realtid, hvilket gør det lettere at måle effektiviteten af dit bookingflow og din marketingindsats.

Trin 3: Sporing af konverteringer i Google Analytics

For aftalebaserede virksomheder

For virksomheder, der tilbyder aftaler, kan konverteringer spores, når en bruger når bestemte trin i bookingprocessen.

• En page_view-begivenhed vil opstå, når URL'en indeholder step=4, hvilket indikerer, at brugeren er nået til det sidste trin.

• Købshændelsen udløses, når betalingen er behandlet, og en booking er bekræftet.

For begivenhedsbaserede virksomheder

Hvis din virksomhed drejer sig om events, er processen lidt anderledes:

• En page_view-begivenhed vil opstå, når URL'en indeholder step=3, hvilket indikerer det sidste trin før bookingbekræftelsen.

• På samme måde udløses købshændelsen ved vellykket betaling

Trin 4: Måling af dine konverteringsrater

I Google Analytics er både Læg i kurv- og Køb-hændelser nøgleindikatorer for kundeaktivitet og vellykkede konverteringer. Ved at spore disse begivenheder kan du:

• Forstå, hvilke tjenester der hyppigst føjes til bookinger.

• Mål gennemførte bookinger (køb) i forhold til det samlede antal interaktioner for at bestemme din konverteringsrate.

• Få indsigt i den samlede værdi af konverteringer ved at analysere den omsætning, der genereres af køb.

Standard GA4-begivenheder

Ud over de hændelser, der sendes af Reservio, måler Google Analytics 4 (GA4) også standardhændelser som sidevisninger, sessionsvarighed og meget mere. Du kan bruge disse indsigter til dybere analyser, f.eks:

• Brugeradfærd på din bookingside.

• Effektiviteten af marketingkampagner.

• Retargeting af brugere, der startede bookingprocessen, men ikke gennemførte et køb.

Trin 5: Integrering af Google Ads til retargeting

For yderligere at forbedre din marketingindsats kan du linke din Google Analytics til Google Ads og oprette remarketingkampagner. Ved at spore begivenheder som Tilføj til kurv og Køb kan du målrette mod brugere, der begyndte bookingprocessen, men ikke fuldførte den, og opfordre dem til at vende tilbage og færdiggøre deres bookinger.

Se vores Google Ads-integrationsguide for at få instruktioner om, hvordan du forbinder Google Analytics med Google Ads.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Kan jeg spore andre brugerdefinerede begivenheder på min bookingside?

Ja, mens Reservio sender specifikke standardbegivenheder til din Google Analytics, kan du opsætte brugerdefinerede begivenheder til yderligere sporing, hvis det er nødvendigt.

Skal jeg oprette en ny datastrøm for at spore Reservio-data?

Det afhænger af, hvordan du vil arbejde med dataene. Nogle virksomheder foretrækker at oprette en separat datastrøm til Reservio, mens andre integrerer den i deres primære Google Analytics-egenskab. Rådfør dig med en marketingekspert for at få personlig rådgivning