Gå til hovedinnhold
Alle samlingerMarkedsføringAnalyse
Slik sporer du spesifikke hendelser i Google Analytics
Oppdatert for over 2 uker siden

Når du integrerer nettbetalinger med Reservios bookingsystem,er det viktig å måle viktige kundehandlinger (hendelser) som kan hjelpe deg med å forståkundenes atferd og konverteringsrater. Denne veiledningen går gjennom hvordan du konfigurerer og sporer spesifikke hendelser ved hjelp av Google Analytics, inkludert nye hendelser som introduseres med funksjonen for nettbetaling.

Trinn 1: Sette opp Google Analytics med Reservio

Før du sporer spesifikke hendelser, må du sørge for at Google Analytics-kontoen din er riktig konfigurert og koblet til Reservio-kontoen din. Hvis du ikke har gjort dette ennå, kan du følge veiledningen vår om hvordan du setter opp Google Analytics med Reservio.

Når du er koblet til, vil Reservio automatisk sende standardhendelser til Google Analytics-kontoen din.

Steg 2: Viktige hendelser å spore i Google Analytics

To viktige hendelser sendes:

1. Legg i handlekurv: Denne hendelsen utløses når en kunde legger til en tjeneste i bestillingen sin.

2. Kjøp: Denne hendelsen utløses når bestillingen er fullført, selv om tjenestekostnaden er 0. Dette markerer en vellykket konvertering.

Oppdeling av hendelsesdata

Både Legg i handlekurv- og Kjøp-hendelsene sender følgende detaljer til Google Analytics:

• Varenavn: Navnet på tjenesten eller hendelsen.

• Pris: Prisen på tjenesten, inkludert skatt.

• Antall: Antall bestilte varer.

Med disse hendelsene kan du spore konverteringer i sanntid, noe som gjør det enklere å måle effektiviteten av bestillingsflyten og markedsføringstiltakene dine.

Trinn 3: Spore konverteringer i Google Analytics

For avtalebaserte virksomheter

For virksomheter som tilbyr avtaler, kan konverteringer spores når en bruker når bestemte trinn i bestillingsprosessen.

• En page_view-hendelse vil oppstå når URL-en inneholder step=4, noe som indikerer at brukeren har nådd det siste trinnet .

• Kjøpshendelsen utløses når betalingen er behandlet og bestillingen er bekreftet.

For hendelsesbaserte virksomheter

Hvis virksomheten din dreier seg om arrangementer, er prosessen litt annerledes:

• En page_view-hendelse vil oppstå når URL-en inneholder step=3, noe som indikerer det siste trinnet før bestillingsbekreftelsen.

• På samme måte utløses kjøpshendelsen ved vellykket betaling

Trinn 4: Måling av konverteringsraten

I Google Analytics er både Legg i handlekurv- og Kjøp-hendelser viktige indikatorer på kundeaktivitet og vellykkede konverteringer. Ved å spore disse hendelsene kan du:

• Forstå hvilke tjenester som legges til i bestillinger hyppigst.

• Mål fullførte bestillinger (kjøp) i forhold til totalt antall interaksjoner for å finne konverteringsraten.

• Få innsikt i den samlede verdien av konverteringer ved å analysere inntektene som genereres fra kjøp.

Standard GA4-hendelser

I tillegg til hendelsene som Reservio sender, måler Google Analytics 4 (GA4) også standardhendelser som sidevisninger, øktvarighet og mer. Du kan bruke denne innsikten til dypere analyser, for eksempel:

• Brukeratferd på bestillingssiden din.

• Effektiviteten av markedsføringskampanjer.

• Retargeting av brukere som startet bestillingsprosessen, men som ikke fullførte et kjøp.

Trinn 5: Integrering av Google Ads for retargeting

For å forbedre markedsføringsarbeidet ditt ytterligere kan du koble Google Analytics til Google Ads og opprette remarketingkampanjer. Ved å spore hendelser som Legg i handlekurv og Kjøp kan du målrette mot brukere som startet bestillingsprosessen, men ikke fullførte den, og oppfordre dem til å komme tilbake og fullføre bestillingen.

For instruksjoner om hvordan du kobler Google Analytics med Google Ads, kan du se vår integreringsveiledning for Google Ads.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Kan jeg spore andre tilpassede arrangementer på bestillingssiden min?

Ja, selv om Reservio sender spesifikke standardhendelser til Google Analytics, kan du sette opp egendefinerte hendelser for ytterligere sporing om nødvendig.

Bør jeg opprette en ny datastrøm for å spore Reservio-data?

Det kommer an på hvordan du ønsker å jobbe med dataene. Noen bedrifter foretrekker å opprette en egen datastrøm for Reservio, mens andre integrerer den i Google Analytics-egenskapen sin. Rådfør deg med en markedsføringsekspert for å få personlige råd