Hoe diensten toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een van de belangrijkste onderdelen van een boekingssysteem zijn de instellingen van de diensten die u uw klanten aanbiedt. U kunt nieuwe toevoegen onder het tabblad Bedrijf - Plannen - Diensten. Voor meer informatie over het bewerken of verwijderen ervan, klik hier.

Een nieuwe dienst toevoegen

1. In het overzicht van diensten, boven de lijst van reeds aangemaakte diensten, klikt u op de blauwe knop Nieuwe dienst toevoegen.

2. Vul dan alle noodzakelijke informatie in:

• de naam van de dienst, zodat uw klanten hem gemakkelijk kunnen herkennen,

• u kunt uw diensten ook onderverdelen in categorieën,

• kies een kleur om de dienst in uw agenda te onderscheiden,

• Vervolgens schrijft u een beschrijving van de dienst (uw klanten zullen deze beschrijving zien op uw Boekingssite),

• stel in het veld duur in hoe lang de dienst duurt,

• een belangrijk vakje volgt - Klanten kunnen online reserveren (zorg ervoor dat de knop groen is, anders zien klanten deze dienst niet op uw boekingswebsite),

• stel de prijs vast op zodat de klanten vooraf weten hoeveel ze voor de dienst zullen betalen,

• in het volgende vak, wijzen de personeelsleden toe die de dienst verlenen - klik gewoon op het bewerkingsvak,

• in het laatste vak kunt u een vraag toevoegen die klanten kunnen beantwoorden tijdens het boeken. Dit veld is niet verplicht, zodat klanten hun reservering kunnen voltooien zonder het in te vullen.

3. Zodra u tevreden bent met de instellingen van de dienst, klikt u op de knop Opslaan, en uw dienst is klaar.

Hoe een nieuwe dienst toevoegen in de Reservio Business app

U kunt een nieuwe dienst ook via uw mobiele app toevoegen. Klik eerst op het pictogram Instellingen in de onderste balk en selecteer Diensten. Klik vervolgens op de blauwe knop Maak, selecteer Nieuwe dienst toevoegen, vul alle benodigde informatie in, en bevestig deze nieuwe dienst met Maak.

TIP: Wilt u de diensten in categorieën indelen om uw reserveringswebsite overzichtelijker te maken? Klik hier en ontdek hoe het moet.