Hoe gebruik je een boekingswebsite voor promotie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Promoot je boekingswebsite op je website of sociale media en breid je klantenkring uit. Door dat te doen, kunnen boekingen uit verschillende kanalen komen.

Promotieopties vind je op het tabblad Marketing - Boekingen krijgen:

1. Je ziet een URL-link naar je boekingswebsite die je eenvoudig kunt kopiëren en naar je klanten kunt sturen.

2. Je kunt ook een QR-code downloaden en delen die naar je reserveringswebsite leidt.

3. Hier vind je ook de optie om de reserveringswebsite te delen op sociale netwerken (via e-mail, Facebook, Twitter, WhatsApp en LinkedIn).

4. Een andere manier is om een boekingsknop op je website te maken die klanten naar je boekingswebsite brengt.

5. Je kunt het boekingsformulier ook integreren met je website via iframe. Met iframe ingebed, zal je web een venster bevatten dat dezelfde informatie weergeeft als je algemene boekingswebsite.

Je kunt meer opties vinden op het tabblad Agenda door te klikken op de link Delen in de linkerbovenhoek.

1. In het bovenste gedeelte vind je een knop waarmee je de reserveringswebsite kunt delen.

2. In het middelste gedeelte staan de individuele diensten of evenementen die je aanbiedt. U kunt de boekingslink kopiëren die leidt naar de geselecteerde dienst of evenementendetail op uw boekingswebsite en deze vervolgens verzenden of delen waar u maar wilt. Of je kunt op de knop Delen klikken om geavanceerde opties voor delen te selecteren.

• Als u individuele diensten aanbiedt (geen groepsevenementen), kunt u ook medewerkers toevoegen aan uw gekozen dienst. Een klant die op de boekingslink klikt die u deelt, wordt naar de servicegegevens geleid of, als u een medewerker kiest, rechtstreeks naar het boekingsproces. Dankzij dit kunnen ze gewoon de datum en tijd kiezen en is de boeking gedaan.

3. In het laagste gedeelte staan de individuele werknemers. U kunt eenvoudig de link kopiëren die leidt naar hun profiel op de boekingswebsite. Of u kunt op de Deel knop klikken om geavanceerde deelopties te selecteren.

• Hier kunt u ook een medewerker aan de dienst toevoegen, een QR-code krijgen en eenvoudig een link delen op social media.

Waar vind ik de URL van je reserveringswebsite in de Reservio Business app?

1. Je kunt de URL-link van je reserveringswebsite vinden in de Reservio Business app door te klikken op het megafoonpictogram onderin de kalender.

2. Selecteer dan het gedeelte Boekingen krijgen.

3. Kopieer de URL van je boekingswebsite.

TIP: Wil je je domein instellen voor je boekingswebsite? Klik hier en ontdek hoe je dat doet.