Alle collectiesKalender- en reserveringsbeheerAgendabeheer
Boekingen handmatig bevestigen en afwijzen
Deze week bijgewerkt

Stel dat je hebt besloten om nieuwe boekingen in de instellingen handmatig te bevestigen. In dat geval zijn er verschillende manieren waarop je informatie over een nieuwe boeking kunt ontvangen (met automatische goedkeuring verschijnt het evenement alleen in de agenda).

• Nieuwe boekingen in afwachting van bevestiging verschijnen direct in het tabblad Agenda.

• Een melding over een nieuwe boekingsaanvraag verschijnt ook boven je boekingskalender.

• Een gearceerd veld met de naam van de klant en de kleur van de dienst die de klant geselecteerd heeft verschijnt in de kalender op de gegeven datum.

• Natuurlijk ontvang je ook een e-mail of SMS (SMS is alleen beschikbaar voor de beheerder) om je op de hoogte te stellen van een nieuwe aanvraag.

Je kunt een nieuwe boeking in je agenda bevestigen of weigeren. Om deze nieuwe boeking te openen, klik je er direct op in de agenda of op de melding van een nieuwe boekingsaanvraag. Vervolgens verschijnt er een boekingsvenster met de volgende informatie:

• naam en contactgegevens van de klant,

• datum van boeking,

• geboekte service,

• de voorkeursmedewerker.

Als de klant geen specifieke werknemer heeft geselecteerd bij het boeken, moet deze in dit venster worden toegewezen. Klik gewoon op Niet toegewezen in het gedeelte Wie? en selecteer de werknemer in het vervolgkeuzemenu.

Aan het einde van de tabel zie je twee knoppen. Klik op een van deze opties, afhankelijk van of u wilt bevestigen of wilt afwijzen. Je kunt ook Een bericht toevoegen, dat naar de klant wordt gestuurd en waarin de reden voor je beslissing wordt uitgelegd.

Bevestigen en weigeren in de kalender voor groepsevenementen

Boekingsbevestiging werkt op dezelfde manier in de kalender voor groepsevenementen. Je ziet verschillende nieuwe boekingen naast het agendatabblad, een melding boven je agenda en het evenement dat de klant heeft geselecteerd verandert in een gearceerd veld.

Nadat je op een nieuwe boekingsaanvraag hebt geklikt, wordt in een nieuw venster een specifieke gebeurtenis met details van de aanvraag weergegeven. Op de enkele regel staat de naam , het nummer van hoeveel plekken de klant heeft aangevraagd en de contactgegevens van de klant . Je kunt bevestigen of afwijzen.

Hoe reserveringen bevestigen en weigeren in de Reservio Business app

Je kunt ook boekingen bevestigen en weigeren in je mobiele app. Het aantal nieuwe boekingen wordt weergegeven naast het meldingspictogram. Open het tabblad Notificaties en Bevestig of Weiger geselecteerde boekingsaanvragen.