Goedkeuring van boekingen

Handmatige of automatische goedkeuring van boekingen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

U kunt beslissen of u de boekingen van uw klanten handmatig wilt goedkeuren of dat het systeem elke boeking automatisch goedkeurt.

Hoe werkt boekingsgoedkeuring in de praktijk?

Als u ervoor kiest om boekingen handmatig goed te keuren, brengt het systeem u altijd op de hoogte van een nieuwe boekingsaanvraag.

Nadat u de boeking heeft goedgekeurd, ontvangt de klant een bevestiging dat de boeking geldig is. U bepaalt zelf of u de boeking van een bepaalde klant goedkeurt of niet. Handmatige goedkeuring van boekingen geeft u meer controle over de boekingen in uw agenda.

Automatische goedkeuring betekent dat zodra een klant een boeking aanmaakt, de boeking geldig wordt. Dit goedkeuringssysteem is tijdbesparend in vergelijking met handmatige goedkeuring.

Instellingen voor goedkeuring van boekingen

De gekozen goedkeuringsmethode kan eenvoudig worden ingesteld in de instellingen van de boekingsregels, die te vinden zijn via de sectie Bedrijf - Plannen - Boekingsregels. Klik op de knop om de handmatige goedkeuring te activeren. Als u wilt dat het systeem uw boekingen voor u goedkeurt, laat u de knop links staan.

Waar vindt u deze instelling in de Reservio Business-app?

U vindt de instelling voor goedkeuring van boekingen op één plaats, samen met andere boekingsregels. Klik gewoon op de Instellingen tab in de onderste balk. De Boekingsregels bevinden zich in de Plannen sectie waar u deze regel kunt instellen.