Tijdslimieten voor boekingen

Het vroegste en het laatste tijdstip waarop klanten kunnen boeken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De basisregel voor het instellen van boekingen is het vroegste en het laatste tijdstip waarop klanten uw diensten kunnen boeken:

1. U kunt het vroegst mogelijke tijdstip voor het maken van nieuwe boekingen instellen - dit kan tot een jaar vooruit (het vroegst mogelijke tijdstip moet een hoger getal zijn dan het volgende - Niet later dan).

2. Niet later dan bepaalt het tijdstip waarop klanten de dienst uiterlijk kunnen boeken. Kies gewoon de gewenste tijd - van één uur tot 60 dagen.

Door deze tijden juist in te stellen, kunt u voorkomen dat het beperkte aantal boekingen voor uw plan opraakt of dat klanten niet komen opdagen omdat ze de boeking lang geleden hebben gemaakt.

Wat betekenen de Tijdslimieten voor boekingen?

Laten we eens kijken hoe de boekingsregel in de praktijk werkt:

• Het bedrijf heeft de vroegst mogelijke boeking ingesteld op 1 maand ➡️ Klanten kunnen alleen een beschikbare datum kiezen binnen 1 maand vanaf het moment dat ze de boeking maken.

• Het bedrijf heeft Niet later dan 1 uur ingesteld ➡️ Klanten kunnen een dienst met een datum vanaf 1 uur boeken.

Voordat u de boekingstermijn vaststelt, moet u zich de volgende vragen stellen:

• Na welk tijdstip boeken klanten mijn diensten meestal opnieuw?

• Heb ik wat tijd nodig om me voor te bereiden voordat ik de dienst verleen?

• Is het een veel voorkomende reden dat klanten niet komen opdagen omdat ze de reservering lang geleden gemaakt hebben?

• Past de limiet van boekingen in mijn plan bij mijn bedrijf, zodat mensen ruim van tevoren kunnen boeken?

Hoe kunt u de tijdslimieten voor boekingen instellen?

Let in de Bedrijf - Plannen - Boekingsregels sectie op het allereerste item. Klik op het keuzemenu onder "Niet eerder dan" en selecteer een aangepaste waarde van 1 tot 360 dagen. Kies op dezelfde manier een waarde tussen 5 minuten en 60 dagen voor de "Niet later dan".

Vergeet niet de wijzigingen op te slaan! 😊

Waar vindt u deze instelling in de Reservio Business-app?

De Tijdslimieten voor boekingen instelling is op één plaats te vinden samen met de andere boekingsregels. Klik gewoon op het Instellingen pictogram in de onderste balk. De Boekingsregels bevinden zich in de Plannen sectie waar u deze regel kunt instellen.