Omgaan met no-shows

Tips om vergeten boekingen te voorkomen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een veel voorkomend probleem van serviceproviders zijn klanten die niet komen opdagen, waardoor het bedrijf winst misloopt. Als je ervaring hebt met deze situatie, probeer dan onze tips om van die gemiste boekingen af te komen.

1. Stuur automatische boekingsherinneringen

Herinner uw klanten er via e-mail aan en herhaal de afgesproken tijd en locatie voordat de boeking plaatsvindt. Met de juiste instellingen, zal het systeem altijd automatisch een bericht naar klanten sturen op het door u gekozen tijdstip.

2. Stel klanten gerust over de boeking via sms

Als u er zeker van wilt zijn dat uw klanten het niet vergeten, kiest u de premium sms-functie voor het verzenden van herinneringen. Volgens enquêtes is de open rate hoger voor sms dan voor e-mail. Om te beginnen met het verzenden van automatische sms-herinneringen, moet u een van onze premium-abonnementen actief hebben en een van onze SMS-pakketten gekocht. SMS-herinneringen kunnen het aantal gemiste boekingen tot 75% verminderen.

3. Pas de tekst van herinneringen aan

Communicatie met klanten is erg belangrijk. Daarom stellen de Standaard- en Pro-abonnementen serviceproviders in staat om de tekst van herinneringen aan te passen. U kunt uw gegevens over een aanstaande boeking toevoegen, wat niet alleen vergeet te voorkomen, maar ook onnodige misverstanden voorkomt.

4. Stel een boekingsregel in

Een van de meest voorkomende redenen waarom klanten hun evenement vergeten, is dat ze de boeking lang geleden hebben gemaakt. Stel daarom een tijdstip in waarop uw klanten zo vroeg mogelijk boekingen kunnen maken voor de afspraak.

In de BedrijfPlannenBoekingsregels, let op het allereerste artikel. Klik op de vervolgkeuzelijst onder "Niet eerder dan" en selecteer een aangepaste waarde van 1 tot 360 dagen. Selecteer op dezelfde manier een waarde tussen 5 minuten en 60 dagen voor "Niet later dan".

5. Klanten blokkeren die herhaaldelijk niet komen opdagen

Geen van de voorgaande punten heeft voor sommige klanten gewerkt? Overweeg of het de moeite waard is om ze uw diensten te laten boeken als ze herhaaldelijk hun afspraak vergeten. U kunt blokkeer deze vergeetachtige klanten en richt u vervolgens op meer verantwoordelijke klanten die u meer inkomsten opleveren.

Naast het elimineren van vergeten boekingen, biedt Reservio andere manieren om consistentie aan uw inkomsten toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld passen, waarbij klanten vooraf betalen voor diensten en u niet zo hard wordt getroffen als ze niet komen opdagen.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in: