Voor abonnementen: Free, Starter, Standard, Pro
Werkt op: desktopbrowser, mobiele app
Wil je meer informatie toevoegen over de Klant, een notitie maken of het Klantprofiel verwijderen? Ga naar het tabblad Klanten en Selecteer een specifieke klant van wie je het profiel wilt beheren.
Klantprofiel bewerken
Na het selecteren van de Klant krijg je de pagina met hun gegevens te zien. Wil je iets aanpassen? Klik dan op het Pen-icoon om de Klant te bewerken.
Je komt nu op de pagina Klant bewerken, waar je eenvoudig de Klantgegevens kunt bewerken of aanvullen. Om bijvoorbeeld een adres of belangrijke nota’s toe te voegen, scrol je naar beneden. Vergeet niet je wijzigingen op te slaan door op Opslaan te klikken.
Klantgegevens kunnen niet worden aangepast
Als de Klant zich heeft geregistreerd (met een eigen Reservio-account), kun je de contactgegevens niet wijzigen. De Klant kan zijn gegevens dan alleen zelf aanpassen via zijn profiel.
Klantprofiel verwijderen
Naast het pen-icoon zie je het Prullenbak-icoon. Klik daarop als je deze Klant wilt verwijderen uit je database. Dit is bijvoorbeeld handig als deze Klant niet meer bij je komt.
Het verwijderen van een klantprofiel is definitief. Na verwijderen zijn alle klantgegevens, notities en andere opgeslagen informatie voorgoed weg. Wil je de Klant later toch weer toevoegen? Dan moet je het profiel opnieuw aanmaken.
Let op: Als je een klant verwijdert die nog geldige boekingen in je agenda heeft, kan het systeem deze afspraken niet meer correct toewijzen. In dat geval staan deze boekingen in de agenda als geanonimiseerd weergegeven.
Klantprofielen beheren in de Reservio Business mobiele app
Je kunt Klantprofielen ook bewerken of verwijderen via de Mobiele app. Tik hiervoor op het Klanten-icoon in de onderste balk en kies de Geselecteerde klant die je wilt beheren. Wil je dit profiel Verwijderen? Tik dan op de Prullenbak. Iets aanpassen? Tik dan op het Pen-icoon rechtsboven. Er opent dan een bewerkpagina waar je gegevens makkelijk aanpast of aanvult. Vergeet niet om je wijzigingen op te Slaan door rechtsboven op het Vinkje te tikken.
Een icoontje naast de klantnaam
Gebruik je de Passen-functie en heb je Een pas toegekend aan een specifieke klant? Dan zie je direct een icoon naast de naam van de klant in het Klantenoverzicht. Er verschijnt een icoon naast de naam van de klant aan wie je de pas hebt toegekend. Zo navigeer je eenvoudig tussen Klanten. Meer weten over Passen en het Loyaliteitsprogramma? Klik dan hier.








