Naar de hoofdinhoud

Hoe je je agenda synchroniseert

Geschreven door Petra Růžička

Voor abonnementen: Starter, Standard, Pro

Werkt op: desktop browser

Koppel je Reservio kalender aan je persoonlijke Google-, Outlook- of iCal-agenda en houd zo al je afspraken én je actuele beschikbaarheid gemakkelijk op één plek bij.

Je vindt de Synchronisatie-instellingen in het Kalender tabblad, rechtsboven bij het Tandwiel-icoon in je kalender.

Kies of je Alle kalenders of slechts één kalender van een geselecteerde medewerker wilt synchroniseren. Kalender synchronisatie helpt de medewerker om een duidelijk overzicht te houden van nieuwe boekingen en het risico om een afspraak te vergeten is veel kleiner.

Eenrichtingssynchronisatie

Synchroniseren met Outlook- en iCal-kalenders werkt eenrichting, dus Alleen evenementen uit de Reservio kalender worden overgezet naar een van je persoonlijke kalenders.

Voor eenrichtingssynchronisatie vink je het selectievakje Kalender delen aan. Exporteer vervolgens een .ics-bestand vanuit de Reservio kalender en importeer deze in je kalender (Outlook, iCal).

Houd je kalenderlink privé. Iedereen met jouw .ics-link kan alle evenementen in je kalender zien, inclusief klantnamen en afspraak tijden, zonder in te loggen. (De)selecteren van Kalender delen verandert de link niet; deel deze dus alleen met de app waarmee je synchroniseert. Per ongeluk gedeeld? Neem contact op met ons klantenservice team.

Tweerichtingssynchronisatie

Synchronisatie met Google Calendar kan beide kanten op — dit betekent dat Afspraken van Reservio gekopieerd worden naar Google en andersom.

Klik op de blauwe knop Verbinden met Google Calendar om de tweerichtingssynchronisatie in te stellen. Het systeem leidt je dan door eenvoudige stappen om in te loggen bij je Google-account en specifieke kalenders te selecteren die je wil synchroniseren. Om een specifieke Google Calendar te synchroniseren, selecteer je de benodigde kalender tijdens het koppelingsproces uit de lijst beschikbare kalenders in je account na het inloggen bij Google.

Synchronisatie is beschikbaar bij alle premium abonnementen (Starter, Standard en Pro).

Synchronisatie annuleren

Synchronisatie annuleren verwijdert evenementen. Annuleer je de synchronisatie? Dan worden alle evenementen die vanuit Google kwamen verwijderd uit je Reservio kalender, en alles wat vanuit Reservio gesynchroniseerd was wordt verwijderd uit je Google Calendar.

Was dit een antwoord op uw vraag?