Reservio Enterprise
Algemeen
Kalenders toevoegen en verwijderen in Reservio Enterprise
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen Reservio Enterprise kunt u meerdere agenda's toevoegen en beheren waartoe u voor elke individuele gebruiker toegang kunt instellen. U hebt deze optie alleen als u een beheerder bent van de Reservio Enterprise-account.

Een kalender toevoegen

Elke Reservio Enterprise-account heeft een maximumaantal kalenders dat de totale prijs bepaalt. Dus als u een nieuwe agenda moet toevoegen, neem dan contact op met klantenservice om dit nummer aan te passen. Volg dan deze stappen om uw nieuwe agenda te maken:

1. Log in op uw Reservio Enterprise-account.

2. Klik op de blauwe + Nieuwe agenda.

3. Vul alle noodzakelijke informatie in:

• kalendernaam,

• zijn eigen e-mailadres (dat nog in geen enkele andere agenda is gebruikt), en wachtwoord,

• kunt u ook de toegang van individuele gebruikers tot de agenda specificeren.

4. Bevestig het aanmaken van een nieuwe agenda met de knop Opslaan.

5. Vervolgens leidt het systeem u door het standaard registratieproces , waar u het type agenda kiest en de algemene parameters voor boekingen instelt. Als u niet zeker bent over de afzonderlijke registratiestappen, zal een reeks artikelen over het registratieproces helpen.

Overzicht van gebruikerstoegang en -rollen

Elke Reservio Enterprise-account heeft drie standaardrollen die bepalen welke toegang een gebruiker kan hebben:

• Admin (een gebruiker heeft volledige toegang tot de kalender en kan er alle wijzigingen aanbrengen),

• No access (een gebruiker heeft helemaal geen toegang tot deze agenda),

• View only (een gebruiker kan inloggen op de agenda, maar heeft niet de mogelijkheid om aanpassingen of wijzigingen aan te brengen).

TIP 1: Als u nieuwe rollen of gebruikerstoegang moet wijzigen of toevoegen, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen bijvoorbeeld beheerderstoegang instellen, maar zonder bepaalde bevoegdheden, waarvan u niet wilt dat werknemers die hebben.

Kalenders verdelen in groepen

Heeft u meerdere vestigingen in dezelfde stad en wilt u deze in groepen verdelen en zichtbaar maken op de boekingswebsite? U kunt als volgt groepen maken:

1. Log in op uw Reservio Enterprise-account.

2. Klik op de blauwe knop + Nieuwe groep.

3. Vul de naam van de groep in en bevestig de creatie met de knop Opslaan.

4. Om een agenda aan een groep toe te wijzen, klikt u op het tandwielicoon dat rechts van de rij met een specifieke agenda verschijnt nadat u er met de muis overheen bent gegaan.

5. In de volgende stap klikt u op de pijl naast de kolom Groep en selecteert u degene waarnaar u de agenda wilt verplaatsen.

6. Vergeet niet Opslaan de veranderingen.

Kalender verwijderen

De uiteindelijke prijs van het Reservio Enterprise-programma is gebaseerd op het specifieke aantal kalenders. Als u een specifieke agenda wilt verwijderen, raden wij u aan contact op te nemen met onze klantenservice. Zij zullen het programma en de prijs ervan aanpassen aan het nieuwe aantal kalenders.

Volg deze stappen bij het verwijderen van een kalender:

1. Log in op uw Reservio Enterprise-account.

2. Klik op het tandwielpictogram dat verschijnt aan de rechterkant van de rij met een specifieke kalender nadat u er met de muis overheen bent gegaan.

3. Rechtsonder vindt u de knop Verwijderen. Zodra u de agenda uit uw Reservio Enterprise verwijdert, hebt u er geen toegang meer toe en verschijnt hij niet meer op uw boekingswebsite.

TIP 2: Als u meer wilt weten over het bewerken van kalenders, bekijk dan deze gids.